Rakva ismerszik meg a zöldség!

Hamarosan itt a zöldségszezon! Érdemes már most elképzelned, megtervezned, és képzeletben beleharapnod a ropogós vagy lédús zöldségekbe. Kedves vegák, most a rakott kollekciónkat mutatjuk be.

Mediterrán rakott zöldség

A grillezésnél szerzett tapasztalatokból alkottam, hogy ti. a sült padlizsán és a sült cukkíni hagymával és paradicsommal, és persze sajttal  van - énszerintem - a legnagyobb ...

Krumpli, a klasszikus

A rakott krumplit lehetetlen nem szeretni! Érdemes azonban feldobni sonka, kolbász, virsli híján finom, friss zöldségekkel az étket. De akár a vegetáriánusoknak való szójavirslik, gabonakolbászok vagy állati eredetű hozzávalókat nélkülöző sonkák is jól megférnek a burgonya-, tojás-, sajt- és tejfölhalmok alatt. Ha sem ovo, sem lakto nem fér bele az étrendedbe, a tejtermékeket növényi eredetű készítményekkel is kiválthatod, a tojást pedig egyszerűen hagyd ki!

Még több ínycsiklandó rakott burgonyát itt találsz >>

Vegetáriánus receptek között itt böngészhetsz >>

Zöldségek szép sorjában

Ha már rakott, akkor a kel, ami kell! De ezen túl is számtalan zöldséget rakhatsz a sütőbe, egyik sort a másik után. Karfiol, cukkini, zöldbab, padlizsán, spárga, kelbimbó, brokkoli, káposzta... a felsorolást a zöldségszezon végéig folytathatnánk. A lényeg azonban az, hogy bármilyen idényterményből, vagy a nyárból a fagyasztóba mentett finomságból varázsolhatunk rakottast!

Vegetáriánus muszaka

A rekkenő melegben valahogy nem nagyon kívánjuk a húsos ételeket, viszont a friss zöldségek most egész jó árban vannak, nem beszélve a jó hatásukról az egészségünkre, ebből elég ...

Mindent bele!

A tavaszi, nyári, sőt, őszi és téli zöldségözön a lehetőségek széles tárháza! Nem kell egyetlen féle terménnyel megelégedned, ha rakni akarsz! Bátran variáld az ízeket, használj két vagy több zöldséget, turbózd fel a rakottast tésztával vagy rizzsel, a rakott zöldségek készítésének csupán a fantáziád szabhat határt! Jó kísérletezést!

Rakott zöldségek A–Z-ig >>

Pörköltek, húshagyó módra >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...