Pörkölt tésztával, nokedlivel, rizzsel, krumplival, főzelékkel. Hogy ne megint csak a körettel kelljen beérned, amíg a család lakmározik, főzz vegapörit! A húsimádók pedig csak irigykedjenek!
Tojásból pörköltet
Ha lakto-ovo vagy ovo-vegetáriánus vagy, azaz szívesen eszel tojást is, most biztos mosolyra húzódik a szád! Tojásból ugyanis pörköltet is készíthetsz. Egyszerű és gyors fogás, ami laktató és valódi fehérjebomba, ami megadja mindazt a szervezetednek, amit az állati eredetű ételek stopja miatt, esetleg hiányol.
A legjobb tojáspörkölt-receptekért kattints ide!
Gombapörkölt, a klasszikus
A különböző gombából készült pörkölteket a húsevők is szeretik, nem véletlenül! A tejfeltől sűrű szaftos, omlós gombaszeletek vagy -darabok bármilyen körettel megállják a helyüket a családi asztalon. Ráadásul sokkal hamarabb elkészül, mint egy marhapörkölt, de simán „lefőzhetsz” egy sertés- vagy csirkepörit is. A gomba pedig kiváló fehérjeforrás, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is.
Még több gombapörit itt találsz >>
Mit szólsz? Pörkölt szójából!
Szójagranulátum, szójakocka, szójabab, szójasajt, azaz tofu – ezekből a szójafélékből és -készítményekből klassz pörköltet varázsolhatsz! Ne felejtsd el azonban, hogy ezeket a húspótlókat érdemes vízbe vagy tejbe áztatni elkészítés előtt, és bátrabban fűszerezni, hogy a szójapörköltednek mennyei íze legyen!
Tofupörköltjeinket itt találod >>
Zöld pörik vegáknak
A legjobb a pörköltgyártásban, hogy ha megvan a pörköltalap, bármit rádobhatsz. Télen akár mirelit zöldségeket is válogathatsz, ha valami villámgyorsat szeretnél főzni, tavasztól őszig pedig az idényzöldségek kínálják magukat, hogy jól megpörköld egyiket-másikat, vagy akár többfélét is!
A legszuperebb zöldségpörköltjeink közül itt válogathatsz >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>