A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, itthon mégis kiveri a biztosítékot a legtöbb embernél. Legtöbben vagy azért utálják, mert egyedülállók, vagy mert nyálas, amerikai és iszonyatosan romantikus, vagy szimplán nem látják értelmét. Na, igen, ilyen is van. És hiába tökéljük el, hogy mi sosem tartanánk meg ez az ünnepet, ha szívünk választottjának ez egy fontos nap - ebben az esetben erőltessük meg magunkat, és legalább egy kis meglepetéssel kedveskedjünk neki, lehetőség szerint már korán reggel, hiszen akkor a hatásosabb! Létezhet szuperebb reggeli meglepetés egy ágyba hozott reggelinél vagy kávénál? Ha így készítitek, biztosan nem!
Gesztenyés kávé
Hozzávalók
1 teáskanál meleg tej
2 evőkanál meleg tejhab
3 gesztenyepüré
1 teáskanál cukrozott
gesztenye
Elkészítés
Készítsük el a tejhabot, majd tegyük félre. Keverjük össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntsük egy csészébe, és szórjuk meg kandírozott gesztenyével.
Mogyorós cappuccino
Hozzávalók
1 kapszula Livanto vagy Volluto Grand Cru kávéőrlemény
3 cl mogyoró szirup
6 mogyoró vagy egy csipet mogyorópor
10 cl tej
cukor
Elkészítés
A mogyorókat törjük porrá egy mixer segítségével, és keverjünk hozzá cukrot. Szórjuk a mogyoróport és a cukrot egy tepsibe, és tegyük pár percre a sütőbe. Pirítsuk gyönyörű aranybarnára. Öntsük a mogyorószirupot és a tejet az tejhabosítóba, és készítsünk tejhabot. A lefőzött kávét töltsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejhabot, végül szórjuk meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.
Érdemes tehát néha nem csak a megszokott egyszerű kávét elkészíteni - dobjuk fel csokoládéval, mandulával, mézzel, kakaóval, vagy fahéjjal!
A fahéjat és kakaót érdemes a tejhabra szórni valamilyen formában. Ehhez akár sablont is készíthetünk!
Csak ki kell vágnunk papírból a vágyott formát, majd a kávé fölé tartva rászórni az ízesítőt, és kész is!