Pörgesd fel a szerelmi életed

Akár szereted a Valentin-napot akár nem, a párod értékelni fogja, ha aznap reggel megleped az ágyban.

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, itthon mégis kiveri a biztosítékot a legtöbb embernél. Legtöbben vagy azért utálják, mert egyedülállók, vagy mert nyálas, amerikai és iszonyatosan romantikus, vagy szimplán nem látják értelmét. Na, igen, ilyen is van. És hiába tökéljük el, hogy mi sosem tartanánk meg ez az ünnepet, ha szívünk választottjának ez egy fontos nap - ebben az esetben erőltessük meg magunkat, és legalább egy kis meglepetéssel kedveskedjünk neki, lehetőség szerint már korán reggel, hiszen akkor a hatásosabb! Létezhet szuperebb reggeli meglepetés egy ágyba hozott reggelinél vagy kávénál? Ha így készítitek, biztosan nem!

Gesztenyés kávé

Hozzávalók

  • 1 Volluto Grand Cru

  • 1 teáskanál meleg tej

  • 2 evőkanál meleg tejhab

  • 3 gesztenyepüré

  • 1 teáskanál cukrozott

  • gesztenye

Elkészítés

Készítsük el a tejhabot, majd tegyük félre. Keverjük össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntsük egy csészébe, és szórjuk meg kandírozott gesztenyével.

Mogyorós cappuccino

Hozzávalók

  • 1 kapszula Livanto vagy Volluto Grand Cru kávéőrlemény

  • 3 cl mogyoró szirup

  • 6 mogyoró vagy egy csipet mogyorópor

  • 10 cl tej

  • cukor

Elkészítés

A mogyorókat törjük porrá egy mixer segítségével, és keverjünk hozzá cukrot. Szórjuk a mogyoróport és a cukrot egy tepsibe, és tegyük pár percre a sütőbe. Pirítsuk gyönyörű aranybarnára. Öntsük a mogyorószirupot és a tejet az tejhabosítóba, és készítsünk tejhabot. A lefőzött kávét töltsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejhabot, végül szórjuk meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.

Érdemes tehát néha nem csak a megszokott egyszerű kávét elkészíteni - dobjuk fel csokoládéval, mandulával, mézzel, kakaóval, vagy fahéjjal!

Fehércsokis Latte Macchiato

A minap vásárolni voltunk a közértben. Időről időre megjelennek a kassza mellett kis füzetkék, amiben összedobálnak néhány receptet egy témáról. Megvenni sosem szoktam őket, de nem ...

A fahéjat és kakaót érdemes a tejhabra szórni valamilyen formában. Ehhez akár sablont is készíthetünk!

Csak ki kell vágnunk papírból a vágyott formát, majd a kávé fölé tartva rászórni az ízesítőt, és kész is!

A recepteket köszönjük a Nespressonak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...