Pörgesd fel a szerelmi életed

Akár szereted a Valentin-napot akár nem, a párod értékelni fogja, ha aznap reggel megleped az ágyban.

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, itthon mégis kiveri a biztosítékot a legtöbb embernél. Legtöbben vagy azért utálják, mert egyedülállók, vagy mert nyálas, amerikai és iszonyatosan romantikus, vagy szimplán nem látják értelmét. Na, igen, ilyen is van. És hiába tökéljük el, hogy mi sosem tartanánk meg ez az ünnepet, ha szívünk választottjának ez egy fontos nap - ebben az esetben erőltessük meg magunkat, és legalább egy kis meglepetéssel kedveskedjünk neki, lehetőség szerint már korán reggel, hiszen akkor a hatásosabb! Létezhet szuperebb reggeli meglepetés egy ágyba hozott reggelinél vagy kávénál? Ha így készítitek, biztosan nem!

Gesztenyés kávé

Hozzávalók

  • 1 Volluto Grand Cru

  • 1 teáskanál meleg tej

  • 2 evőkanál meleg tejhab

  • 3 gesztenyepüré

  • 1 teáskanál cukrozott

  • gesztenye

Elkészítés

Készítsük el a tejhabot, majd tegyük félre. Keverjük össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntsük egy csészébe, és szórjuk meg kandírozott gesztenyével.

Mogyorós cappuccino

Hozzávalók

  • 1 kapszula Livanto vagy Volluto Grand Cru kávéőrlemény

  • 3 cl mogyoró szirup

  • 6 mogyoró vagy egy csipet mogyorópor

  • 10 cl tej

  • cukor

Elkészítés

A mogyorókat törjük porrá egy mixer segítségével, és keverjünk hozzá cukrot. Szórjuk a mogyoróport és a cukrot egy tepsibe, és tegyük pár percre a sütőbe. Pirítsuk gyönyörű aranybarnára. Öntsük a mogyorószirupot és a tejet az tejhabosítóba, és készítsünk tejhabot. A lefőzött kávét töltsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejhabot, végül szórjuk meg a tetejét karamellizált mogyoróporral.

Érdemes tehát néha nem csak a megszokott egyszerű kávét elkészíteni - dobjuk fel csokoládéval, mandulával, mézzel, kakaóval, vagy fahéjjal!

Fehércsokis Latte Macchiato

A minap vásárolni voltunk a közértben. Időről időre megjelennek a kassza mellett kis füzetkék, amiben összedobálnak néhány receptet egy témáról. Megvenni sosem szoktam őket, de nem ...

A fahéjat és kakaót érdemes a tejhabra szórni valamilyen formában. Ehhez akár sablont is készíthetünk!

Csak ki kell vágnunk papírból a vágyott formát, majd a kávé fölé tartva rászórni az ízesítőt, és kész is!

A recepteket köszönjük a Nespressonak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...