Pite francia módra

Aki nem ismerte eddig a quiche-t, annak itt az idő, hogy pótolja ezt az elmaradását. Mert ha egyszer elkészítetted, többet nem akarsz majd lemondani az isteni, omlós pitéről!

Egyszemélyes quiche

Imádom a quichet, de mikor csak magamnak főztem régebben, sosem készítettem, hisz a normál casserole formában sütve családi adag. Mióta viszont beszereztem az apró gyümölcstorta formát, ...

Azt sajnos nem garantálhatjuk, hogy a nyár kelt tésztás, isteni, harsogóan színes gyümölcseivel töltött pitéit meg tudjuk idézni január végén (bár mélyhűtött gyümölcsökkel azért szép eredményeket érhetünk el a nosztalgiahullámban). Ha már így alakult, akkor legalább télen maradunk a sós pitéknél, a húsnál és az idényzöldségeknél, azokkal sem járunk rosszul, mindjárt be is bizonyítjuk!

Sonkás-karfiolos csőbensült >>

Quiche aux Champignos

Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz ...

Zöldséges-sajtos quiche

Szombaton reggelire dobtam össze ezt a három quiche-t, hiszen fel kellett avassam az újonnan beszerzett mini szilikonos piteformáimat. A tészta alapjához a francia tésztamester, Michael Roux ...

Kelbimbós-ricottás lepény

Sok-sok értékes finomságot rejt ez az egyszerűen elkészíthető quiche. Hálás recept, gyorsan különleges vacsorát varázsolhatunk belőle. Aki a kelbimbót nem kedveli, próbálja ki a ...

Azért a nagy cidriben egy omlós tésztában tejszínnel és szafttal elterülő zöldségágynál sokkal jobbat nem tudunk elképzelni – jó-jó, talán azért akad még egy-két dolog –,de annyira jó szépen, komótosan elnyammogni esténként egy-egy szelet quiche-t egy bögre tea vagy pohár bor mellett! Mivel omlós tésztáról van szó, ami jelentős mennyiségű vajat tartalmaz majd, jó, ha legalább fél órát adunk neki a hűtőben összegyúrás után – így szép homogén alappal kezdhetjük majd a nyújtást. A franciák tésztája könnyen szeletelhető és simán összecsomagolható másnapra is, és szinte bármilyen zöldséget elvisel magán: kellő mennyiségű tejszín társaságában! Ne felejtsünk el hozzáadni még egy tojást is, hogy legyen, ami összefogja a hozzávalókat! Általánosságban sok-sok hagymával jó még megspékelni – télen rengeteg vörös- és lilahagyma jöhet, ez utóbbi ráadásul szép színt is ad az ételnek! Ha húsmentesben gondolkodunk, jó minőségű sajtokat válasszunk.

Így főzz bolognait >>

Csirkés-lilahagymás quiche

A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája (avagy ahogy párom nevezi: a tészta aljú rántotta), egy klasszikus és méltán híres francia étel, mely egy omlós tésztaágyon pihenő ...

Svájci sajttorta

Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke,  vagy ...

Sütéskor nem árt figyelni arra, hogy letakarjuk a tésztát valamilyen nehezékkel (pl. bab, rizs) szórjuk meg, tíz percnél több nem kell neki, majd kapjuk le a „súlyokat” és süssük további öt percig. 180 foknál nem érdemes magasabbra tenni a hőfokot, mert csak megég ez a könnyű, omlós tésztaalap. Jöhet rá az előzetesen már összeállított, ha kell, megfőzött, pirított feltét, ezzel együtt kell sütni legalább fél órán keresztül a quiche-t. Mégiscsak úgy az igazi, ha valamilyen sajttal a tetejét is meghintjük, ne spóroljunk vele. Nemcsak a franciáknál, hanem az USA-ban is közkedvelt étel hosszú évtizedek óta, s most úgy tűnik, végre nálunk is megveti a lábát a „quiche-kultúra”.

További quiche-receptekért kattints ide >>

Vasárnapi sütőtök quiche

A vasárnapi húsleves nálunk mánia. Szeretem, de ha megvonják tőlem pár hónapra, hát nem fakadok könnyekre. A leves amúgy mindig elfogy, nagyobb probléma, hogy mit csináljunk a maradék ...

Házi ropogtatnivalók >>

Főzz velünk sztrapacskát! >>

Legújabb receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!