Aki nem ismerte eddig a quiche-t, annak itt az idő, hogy pótolja ezt az elmaradását. Mert ha egyszer elkészítetted, többet nem akarsz majd lemondani az isteni, omlós pitéről!
Egyszemélyes quiche
Imádom a quichet, de mikor csak magamnak főztem régebben, sosem készítettem, hisz a normál casserole formában sütve családi adag. Mióta viszont beszereztem az apró gyümölcstorta formát, ...
Azt sajnos nem garantálhatjuk, hogy a nyár kelt tésztás, isteni, harsogóan színes gyümölcseivel töltött pitéit meg tudjuk idézni január végén (bár mélyhűtött gyümölcsökkel azért szép eredményeket érhetünk el a nosztalgiahullámban). Ha már így alakult, akkor legalább télen maradunk a sós pitéknél, a húsnál és az idényzöldségeknél, azokkal sem járunk rosszul, mindjárt be is bizonyítjuk!
Sonkás-karfiolos csőbensült >>
Quiche aux Champignos
Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz ...
Zöldséges-sajtos quiche
Szombaton reggelire dobtam össze ezt a három quiche-t, hiszen fel kellett avassam az újonnan beszerzett mini szilikonos piteformáimat. A tészta alapjához a francia tésztamester, Michael Roux ...
Kelbimbós-ricottás lepény
Sok-sok értékes finomságot rejt ez az egyszerűen elkészíthető quiche. Hálás recept, gyorsan különleges vacsorát varázsolhatunk belőle. Aki a kelbimbót nem kedveli, próbálja ki a ...
Azért a nagy cidriben egy omlós tésztában tejszínnel és szafttal elterülő zöldségágynál sokkal jobbat nem tudunk elképzelni – jó-jó, talán azért akad még egy-két dolog –,de annyira jó szépen, komótosan elnyammogni esténként egy-egy szelet quiche-t egy bögre tea vagy pohár bor mellett! Mivel omlós tésztáról van szó, ami jelentős mennyiségű vajat tartalmaz majd, jó, ha legalább fél órát adunk neki a hűtőben összegyúrás után – így szép homogén alappal kezdhetjük majd a nyújtást. A franciák tésztája könnyen szeletelhető és simán összecsomagolható másnapra is, és szinte bármilyen zöldséget elvisel magán: kellő mennyiségű tejszín társaságában! Ne felejtsünk el hozzáadni még egy tojást is, hogy legyen, ami összefogja a hozzávalókat! Általánosságban sok-sok hagymával jó még megspékelni – télen rengeteg vörös- és lilahagyma jöhet, ez utóbbi ráadásul szép színt is ad az ételnek! Ha húsmentesben gondolkodunk, jó minőségű sajtokat válasszunk.
Quiche padlizsánnal és sajttal
Gyorsan össze kellett ütni valami ehetőt. Márpedig a padlizsán nemcsak hogy ehető, de számomra minden formájában fejedelmi kaja. :))
Csirkés-lilahagymás quiche
A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája (avagy ahogy párom nevezi: a tészta aljú rántotta), egy klasszikus és méltán híres francia étel, mely egy omlós tésztaágyon pihenő ...
Svájci sajttorta
Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke, vagy ...
Sütéskor nem árt figyelni arra, hogy letakarjuk a tésztát valamilyen nehezékkel (pl. bab, rizs) szórjuk meg, tíz percnél több nem kell neki, majd kapjuk le a „súlyokat” és süssük további öt percig. 180 foknál nem érdemes magasabbra tenni a hőfokot, mert csak megég ez a könnyű, omlós tésztaalap. Jöhet rá az előzetesen már összeállított, ha kell, megfőzött, pirított feltét, ezzel együtt kell sütni legalább fél órán keresztül a quiche-t. Mégiscsak úgy az igazi, ha valamilyen sajttal a tetejét is meghintjük, ne spóroljunk vele. Nemcsak a franciáknál, hanem az USA-ban is közkedvelt étel hosszú évtizedek óta, s most úgy tűnik, végre nálunk is megveti a lábát a „quiche-kultúra”.
További quiche-receptekért kattints ide >>
Spenótos quiche mézes paradicsomsalátával
Egyszerű és nagyszerű. Igazán különlegesen fenséges kombináció.
Vasárnapi sütőtök quiche
A vasárnapi húsleves nálunk mánia. Szeretem, de ha megvonják tőlem pár hónapra, hát nem fakadok könnyekre. A leves amúgy mindig elfogy, nagyobb probléma, hogy mit csináljunk a maradék ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!