Pékmustra – avagy hová menjünk pékáruért

Tudjuk, hogy a legjobb kenyér, kakaós csiga, bukta otthon készül, de néha se idő, se kedv dagasztani-keleszteni. Ha jó pékárura vágysz, mi megmutatjuk, hogy hová érdemes menni!

Bár hisszük, hogy a hagyományos magyar péktermékek felvennék a versenyt európai társaikkal, de az a szomorú tapasztalatunk, hogy nem könnyű jó péket találni. Most megnéztünk pár, nem csak Budapesten megtalálható pékséget, sőt el is mondjuk róluk a véleményünket.

Príma Pék – az úttörő

A rendszerváltás utáni első magyar pékszaküzlet-lánc, mely sokáig egyedül uralta a piacot „újszerű” süteményeivel. Itt találkozhattunk először ricottás, spenótos, tonhalas párnákkal és croissant-okkal. Péksüteményeik minősége nem változott azóta, sajnos. Bár sok az ínycsiklandó sütemény, de kóstolás nélkül is látszik, hogy nagy részük mélyfagyasztott leveles tésztából készül, így a termékek csak egy kicsivel múlják felül a látványpékség-láncok silány kínálatát, azoknál azonban jóval drágábbak. Kenyérkínálatuk viszont bőséges, és általában jó minőségű kenyereket lehet kifogni.

További információ itt >>

NoSalty-tipp: Rusztikus, olívabogyós kenyér. Könnyű, belül lukacsos, kívül ropogós, és bőven található benne olívabogyó is. Tökéletes bruscetta-alap! Ára: 480 Ft/50 dkg

Rádi pékség – a jó szendvicsalap

Az egri székhelyű pékség 13 éve van jelen a piacon. Saját üzleteik mellett a Lidl, illetve a Match áruházláncokban is megtalálhatóak egyes termékeik. Saját pékségeikben finom szendvicseket kaphatunk 300–500 Ft között, de a péksütemények sajnos itt sem nyűgöztek le minket, hasonló okokból, mint a Príma Pék esetében, és az áraik is jóval magasabbak. Akárcsak a Príma Péknél, a Rádinál is kaphatóak a Fuchs tejüzem termékei, úgyhogy ha itt vásárolunk, mindenképp szerezzünk be egy ivójoghurtot vagy tejet a péksüti mellé! A kenyérválaszték itt is bőséges, bár a mi kedvencünk mégsem közülük való.

További információ itt >>

Gere pékség – a retro

Az 1936-ban alapított családi vállalkozás Szigetszentmiklósról indult útjára, de ma már több városban van saját pékségük. Rengeteg kenyérfélét tartanak: van reform, hagyományos és előre csomagolt is. A végigjárt pékségek közül nekik vannak a leginkább retro-hangulatú péksüteményeik, és aki szereti a régi típusú, vastagon töltött, mindent összekenő kakaós csigát, az nem foghat mellé. Nem állítjuk, hogy az ország legjobb péksütemény-kínálata náluk található, de legalább nem mélyfagyasztott tésztából készül minden. Az áraik pedig kifejezetten barátiak.

További információ itt >>

Lipóti Pékség – minőségi alapanyagok

Az 1992 óta létező Lipóti pár éve szaporodott el gombamód országszerte. Nem is baj, hiszen az első olyan országos pékséglánc, amely, ha nem is teljesen kézműves, azért ügyel arra, hogy minőségi alapanyagokból állítson elő, és amelynek ár–érték aránya is megfelelő. És igen, ők is tudják, hogy a kakaós csiga és a szerelmes levél nem ugyanabból a tésztából készül. Bár nekik is van még mit tökéletesíteni, a legjobb péksütit az eddigiek közül itt kaptuk. És ha akadna még valaki az országban, aki nem kóstolta az óriási, kovászos paraszt kenyerüket, az ezt gyorsan pótolja!

További információ itt >>

Jókenyér – tudjuk, hogy mit eszünk

Bár van pár szaküzletük, országszerte megtalálhatóak a Lidlnek és a CBA-nak köszönhetően. Pontosan a „szupermarket”-orientáltság miatt nem alkotnak olyan kiugrót, mint egy kisebb, helyi pékség, néhány kenyerük azonban meglepően jó! Érdemes tehát korán érkezni a nagy boltokba, és kedvünkre bogarászni a termékeik között. Külön szimpatikus, hogy saját oldalukon megtalálható az általuk gyártott összes termék leírása, így, ha rászánjuk az időt, pontosan tudjuk, hogy mit eszünk.

További információ itt >>

Extra tipp: Igazán jó kakaós csigát most nem találtunk, de tudjuk, hol keressétek! Sajnos Budapesten nincs üzletük, de a Balaton-környékiek előnyben vannak, mert a valaha volt legjobb kakós csigát a balatonkenesei Katica pékségben kóstoltuk. Meg a legjobb bureket is. És a házi kenyerük..., ha valaki arra jár, feltétlenül farkaséhesen menjen!

Ti hová jártok pékáruért? Írjátok meg nekünk kommentként! Várjuk!

Még több kenyérrecept itt >>

Még több péksüteményrecept itt >>

Még több kelttészta-recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...