A héten nagy valószínűséggel már nem tudunk nagybevásárlást intézni, de sebaj! Laktató, olcsó, finom egytálételekkel a hónap utolsó napjaiban is elkápráztathatjuk a családot!
Frissen a piacról
Friss zöldség még mindig van a piacon. A paprika és paradicsom ára kicsit megint felfelé tendál, de ki lehet fogni egy-egy olcsóbb kupacot is. A lecsó még mindig az egyik legolcsóbb, leggyorsabb egytálétel, de mivel már nincs olyan meleg, mint egy hónapja, így kell bele valami, ami dúsítja. Tarhonyával, kolbásszal és egyszerű kenyérszalonnával azonban már laktató. A padlizsánért és cukkiniért nem kérnek sokat, sőt a tököt 100-120 forintért dobják utánunk a piacon. Darált hússal, debrecenivel, de akár fűszeres túróval töltve is mennyei és laktató vacsora válhat belőlük!
Heti menü: várjuk a fizetést >>
Krumpli és barátai
Szilárd meggyőződésem, hogy a krumpli és a liszt párosításából hetekig lehetne főzni, és nem kerülne kétszer ugyanaz az étel az asztalra. Készíthetünk tócsnit, krokettet, amibe belevághatunk némi sonkát vagy húst, hogy tartalmasabb legyen. Ha nem akarunk olajban sütni, akkor a krumplis-lisztes keverékből készülhet dödölle, nudli vagy gnocchi – akkor már igazán csak egy kis szósz kell hozzá, és kész a fenséges fogás. Krumpliból természetesen jöhet a paprikás verzió, vagy a gyerekek kedvence, a rakott krumpli. Ha pedig valahol belebotlunk egy csomag nem túl drága juhtúróba, akkor nem is kérdéses, hogy sztrapacska legyen belőle!
Ebéd a dobozból: spórolj minden nap! >>
Nokedli és tarhonya
Mindkettő olcsó, viszont nagyon laktat – ráadásul variálhatóak! A már említett lecsó mellé mindkettő kiváló köret, de a nokedli tojással vagy dinsztelt káposztával, túróval és szalonnával vagy sült kolbásszal is tökéletes vacsora, míg a tarhonyából egy remek pásztortarhonyát készíthetünk. Ha valami húsra is vágyunk a héten a szalonnán vagy kolbászon kívül, a legjobb megoldás a máj – pirítva, resztelve vagy sütve is isteni. Nem utolsósorban pedig olcsó és egészséges is!