Párszázas egytálételek hó végén

A héten nagy valószínűséggel már nem tudunk nagybevásárlást intézni, de sebaj! Laktató, olcsó, finom egytálételekkel a hónap utolsó napjaiban is elkápráztathatjuk a családot!

Frissen a piacról

Friss zöldség még mindig van a piacon. A paprika és paradicsom ára kicsit megint felfelé tendál, de ki lehet fogni egy-egy olcsóbb kupacot is. A lecsó még mindig az egyik legolcsóbb, leggyorsabb egytálétel, de mivel már nincs olyan meleg, mint egy hónapja, így kell bele valami, ami dúsítja. Tarhonyával, kolbásszal és egyszerű kenyérszalonnával azonban már laktató. A padlizsánért és cukkiniért nem kérnek sokat, sőt a tököt 100-120 forintért dobják utánunk a piacon. Darált hússal, debrecenivel, de akár fűszeres túróval töltve is mennyei és laktató vacsora válhat belőlük!

Heti menü: várjuk a fizetést >>

Rakott patisszon

Egyik kedves barátnőm hívott pár napja: te, kaptam egy ilyen izét...fehér és fura formájú..valami tökszerű..Tudsz vele kezdeni valamit? Bár gondoltam, patiszonról van szó, őszintén ...

Cukkínis lecsó 2.

Nagyon fontosnak tartom a friss alapanyagok beszerzését, természetesen nem mindenkinek adatott meg a kiskert, épp ezért, a piacról vásárolóknak a figyelmébe ajánlom a megfelelő ...

Krumpli és barátai

Szilárd meggyőződésem, hogy a krumpli és a liszt párosításából hetekig lehetne főzni, és nem kerülne kétszer ugyanaz az étel az asztalra. Készíthetünk tócsnit, krokettet, amibe belevághatunk némi sonkát vagy húst, hogy tartalmasabb legyen. Ha nem akarunk olajban sütni, akkor a krumplis-lisztes keverékből készülhet dödölle, nudli vagy gnocchi – akkor már igazán csak egy kis szósz kell hozzá, és kész a fenséges fogás. Krumpliból természetesen jöhet a paprikás verzió, vagy a gyerekek kedvence, a rakott krumpli. Ha pedig valahol belebotlunk egy csomag nem túl drága juhtúróba, akkor nem is kérdéses, hogy sztrapacska legyen belőle!

Ebéd a dobozból: spórolj minden nap! >>

Nagyon olcsó receptek itt >>

Sztrapacska 2.

Nem éppen fogyókúrás, laktató, de finom étel. Édesanyám remek sztrapacskája híres volt a kollegáim között. Évzáró bulikra több ízben vittem hatalmas adagot, amit anyukám nem kis ...

Nokedli és tarhonya

Mindkettő olcsó, viszont nagyon laktat – ráadásul variálhatóak! A már említett lecsó mellé mindkettő kiváló köret, de a nokedli tojással vagy dinsztelt káposztával, túróval és szalonnával vagy sült kolbásszal is tökéletes vacsora, míg a tarhonyából egy remek pásztortarhonyát készíthetünk. Ha valami húsra is vágyunk a héten a szalonnán vagy kolbászon kívül, a legjobb megoldás a máj – pirítva, resztelve vagy sütve is isteni. Nem utolsósorban pedig olcsó és egészséges is!

Spórolós vitaminforrás: jön az alma >>

További egytálételek itt >>

Pásztortarhonya 1.

Jellegzetes alföldi étel. Régen a pusztában élő pásztorok gyakori eledele volt, mivel a hozzávalókat nomád körülmények között is tudták tárolni és bográcsban, szabad tűzőn ...

Magyaros csirkemáj

Kisvárosunk egyik éttermében ettünk ehhez hasonló ételt évekkel ezelőtt. Férjemmel akkor még csak kettecskén tengettük mindennapjainkat, így bőven volt idő, hogy kísérletezgessünk a ...

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...