De jó! Mindjárt hétvége, ami azt jelenti, hogy igazi lakomákat csaphatunk reggel is, nem kell rohannunk és akár ágyban is elkölthetjük a nap első étkezését!

Az omlett önmagában a tökéletes reggeli! Hétköznapokon nem nagyon készítjük – idő hiányában –, de hétvégén, ha kiadós fogásra vágyunk, az első gondolatunk szinte biztosan a tojásra terelődik. Három darabból egy személyre már bőséges adagot lehet készíteni, persze van, aki csak a fehérjét fogyasztja – ez jóval energiaszegényebb része a tojásnak, mint a sárgája. Persze így adott a frusztráló kérdés, hogy mihez kezdjünk a maradék sárgájával. Szóval mi annak a pártján vagyunk, ha már omlett, akkor adjuk meg a módját és készítsük gazdagon, sárgája-fehérje ugyanazon tálba zuttyantva.

A tökéletes rántotta titkai >>

Sütőtökös frittata

A legfinomabb frittata, amit eddig ettem. Már a Jamie Oliver-féle spárgás változat is nagy kedvencünk volt, de ez a sütőtökös-rozmaringos, amit a legfrisebb Stahl magazinban találtam, ...

Erdei gombás omlett

Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...

Szivárványomlett Süti konyhájából

Az édesanyám receptje ez a finomság. Találékonynak kellett lennie, hogy megszeressük a spenótot, általában reggelire készítette el nekünk. Próbáljátok ki! Biztos siker! :)

Feta sajtos omlett

A hagyományos rántotta már sokszor unalmas, ezért jobbnak láttam feldobni valamivel. A feta sajt az egyik kedvenc sajtom, és mint megtapasztaltam, pompás ízt ad a tojással és a hagymával. ...

Mediterrán omlett

Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. Egy ráérős reggeli a teraszon, minden hétvégét megkoronáz. Az omlett igazi villásreggelinek való, tulajdonképpen bármivel tölthetjük, de ...

Chilis-avokádós omlett

Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket. 

Sonkás-kecskesajtos rántotta

A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag ...

Sonkás-szalonnás-sajtos rántotta

Nálunk sokszor ez a reggeli, néha pedig a vacsora. Mindig másféleképp készítem: Valamikor mást is hozzáteszek, (kolbász, virsli. stb.), valamikor pedig kihagyok valamit. Attól függ, mi ...

Az olaszok tudnak valamit: a frittata, azaz a tojásos egytálétel tőlük származik, és persze nincsen egyetlen, szigorúan leírható receptje. A hagyományos omletthez képest jelentős különbség, hogy sütőben készül – általában vastagabb, vágható szeletekben tálaljuk. Persze annyi minden kerülhet bele: az idényzöldségekből temérdek, nyáron egyik kedvencünk a friss, piros paradicsomokkal, bazsalikommal, valódi olívaolajjal turbózott verzió – télen is próbálkozhatunk vele, de szabadföldi termésből az igazi.

Télen-nyáron: töki pompos >>

Zöldséges omlett reggelire

Reggelire szántam ezt a szerény adagot, mert amikor beérek dolgozni, azonnal éhes leszek, keveset eszek, majd nekilátok a munkának, ami közben folyamatosan éhesnek érzem magam, ezért mindig ...

Zöldséges-kolbászos tojásfehérje omlett

Imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a ...

Tojás with love

Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás ...

Tojáspuding

Türelem és kitartás kell az elkészítéséhez, de megéri. A tojás lehetőleg legyen tanyasi, ezek szép sárgák és a mélyalmos különösen ízletes. Sót ne használjunk csak a végén ...

Menemen

A török konyhából csaltam ezt a receptet el nektek, ami általában eléggé sokféle verzióban készülhet. Annyit érdemes róla tudni, hogy a szegények reggelijeként is szokták emlegetni ...

Az omlettet egyébként érdemes vajon sütni, nagyon finom ízt ad neki – a hagymás, kolbászos ízesítés klasszikus, főleg, ha kevés pirospaprikával is meghintjük a tetejét. Az omlettbe kerülő zöldségeket fölösleges agyonsütni, szétpárolni, éppen kicsit kapassuk meg őket alacsony, majd közepes lángon, hagyjuk félig nyersen, jöhetnek rájuk a tojások – amit van, aki tejszínnel, mások tejjel hígítanak. Mi a natúr, cicomamentes elgondolás hívei vagyunk, de nyugodtan lehet kísérletezni is. Az omlettet sütés közben mozgassuk, fakanállal igazgassuk, engedjük befolyni a még sületlen részeket. Ki így, ki úgy szereti – sokan félig szinte nyersen hagyják, persze nem mindenki szereti így, abban viszont megállapodhatunk: semmiképp se süssük túl, mert kiszárad és élvezhetetlen lesz az omlettünk!

További omlettreceptekért kattints ide >>

A Reggeli és vacsora rovat további cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!