De jó! Mindjárt hétvége, ami azt jelenti, hogy igazi lakomákat csaphatunk reggel is, nem kell rohannunk és akár ágyban is elkölthetjük a nap első étkezését!
Az omlett önmagában a tökéletes reggeli! Hétköznapokon nem nagyon készítjük – idő hiányában –, de hétvégén, ha kiadós fogásra vágyunk, az első gondolatunk szinte biztosan a tojásra terelődik. Három darabból egy személyre már bőséges adagot lehet készíteni, persze van, aki csak a fehérjét fogyasztja – ez jóval energiaszegényebb része a tojásnak, mint a sárgája. Persze így adott a frusztráló kérdés, hogy mihez kezdjünk a maradék sárgájával. Szóval mi annak a pártján vagyunk, ha már omlett, akkor adjuk meg a módját és készítsük gazdagon, sárgája-fehérje ugyanazon tálba zuttyantva.
A tökéletes rántotta titkai >>
Túróval és póréval sütött hús
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
Sütőtökös frittata
A legfinomabb frittata, amit eddig ettem. Már a Jamie Oliver-féle spárgás változat is nagy kedvencünk volt, de ez a sütőtökös-rozmaringos, amit a legfrisebb Stahl magazinban találtam, ...
Erdei gombás omlett
Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...
Szivárványomlett Süti konyhájából
Az édesanyám receptje ez a finomság. Találékonynak kellett lennie, hogy megszeressük a spenótot, általában reggelire készítette el nekünk. Próbáljátok ki! Biztos siker! :)
Feta sajtos omlett
A hagyományos rántotta már sokszor unalmas, ezért jobbnak láttam feldobni valamivel. A feta sajt az egyik kedvenc sajtom, és mint megtapasztaltam, pompás ízt ad a tojással és a hagymával. ...
Mediterrán omlett
Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. Egy ráérős reggeli a teraszon, minden hétvégét megkoronáz. Az omlett igazi villásreggelinek való, tulajdonképpen bármivel tölthetjük, de ...
Chilis-avokádós omlett
Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket.
Sonkás-kecskesajtos rántotta
A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag ...
Sonkás-szalonnás-sajtos rántotta
Nálunk sokszor ez a reggeli, néha pedig a vacsora. Mindig másféleképp készítem: Valamikor mást is hozzáteszek, (kolbász, virsli. stb.), valamikor pedig kihagyok valamit. Attól függ, mi ...
Az olaszok tudnak valamit: a frittata, azaz a tojásos egytálétel tőlük származik, és persze nincsen egyetlen, szigorúan leírható receptje. A hagyományos omletthez képest jelentős különbség, hogy sütőben készül – általában vastagabb, vágható szeletekben tálaljuk. Persze annyi minden kerülhet bele: az idényzöldségekből temérdek, nyáron egyik kedvencünk a friss, piros paradicsomokkal, bazsalikommal, valódi olívaolajjal turbózott verzió – télen is próbálkozhatunk vele, de szabadföldi termésből az igazi.
Zöldséges omlett reggelire
Reggelire szántam ezt a szerény adagot, mert amikor beérek dolgozni, azonnal éhes leszek, keveset eszek, majd nekilátok a munkának, ami közben folyamatosan éhesnek érzem magam, ezért mindig ...
Zöldséges-kolbászos tojásfehérje omlett
Imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a ...
Omlett Chiaba konyhájából
Ez olyan összedobok-valamit-a-férjemnek-vacsorára, abból-amit-itthon-találok recept...
Tojás with love
Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás ...
Tojáspuding
Türelem és kitartás kell az elkészítéséhez, de megéri. A tojás lehetőleg legyen tanyasi, ezek szép sárgák és a mélyalmos különösen ízletes. Sót ne használjunk csak a végén ...
Az omlettet egyébként érdemes vajon sütni, nagyon finom ízt ad neki – a hagymás, kolbászos ízesítés klasszikus, főleg, ha kevés pirospaprikával is meghintjük a tetejét. Az omlettbe kerülő zöldségeket fölösleges agyonsütni, szétpárolni, éppen kicsit kapassuk meg őket alacsony, majd közepes lángon, hagyjuk félig nyersen, jöhetnek rájuk a tojások – amit van, aki tejszínnel, mások tejjel hígítanak. Mi a natúr, cicomamentes elgondolás hívei vagyunk, de nyugodtan lehet kísérletezni is. Az omlettet sütés közben mozgassuk, fakanállal igazgassuk, engedjük befolyni a még sületlen részeket. Ki így, ki úgy szereti – sokan félig szinte nyersen hagyják, persze nem mindenki szereti így, abban viszont megállapodhatunk: semmiképp se süssük túl, mert kiszárad és élvezhetetlen lesz az omlettünk!
További omlettreceptekért kattints ide >>
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!