De jó! Mindjárt hétvége, ami azt jelenti, hogy igazi lakomákat csaphatunk reggel is, nem kell rohannunk és akár ágyban is elkölthetjük a nap első étkezését!
omlett
Pompás reggeli vasárnapra.
Az omlett önmagában a tökéletes reggeli! Hétköznapokon nem nagyon készítjük – idő hiányában –, de hétvégén, ha kiadós fogásra vágyunk, az első gondolatunk szinte biztosan a tojásra terelődik. Három darabból egy személyre már bőséges adagot lehet készíteni, persze van, aki csak a fehérjét fogyasztja – ez jóval energiaszegényebb része a tojásnak, mint a sárgája. Persze így adott a frusztráló kérdés, hogy mihez kezdjünk a maradék sárgájával. Szóval mi annak a pártján vagyunk, ha már omlett, akkor adjuk meg a módját és készítsük gazdagon, sárgája-fehérje ugyanazon tálba zuttyantva.
A tökéletes rántotta titkai >>
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
omlett
A legfinomabb frittata, amit eddig ettem. Már a Jamie Oliver-féle spárgás változat is nagy kedvencünk volt, de ez a sütőtökös-rozmaringos, amit a legfrisebb Stahl magazinban találtam, ...
omlett
Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a ...
omlett
Az édesanyám receptje ez a finomság. Találékonynak kellett lennie, hogy megszeressük a spenótot, általában reggelire készítette el nekünk. Próbáljátok ki! Biztos siker! :)
omlett
A hagyományos rántotta már sokszor unalmas, ezért jobbnak láttam feldobni valamivel. A feta sajt az egyik kedvenc sajtom, és mint megtapasztaltam, pompás ízt ad a tojással és a hagymával. ...
omlett
Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. Egy ráérős reggeli a teraszon, minden hétvégét megkoronáz. Az omlett igazi villásreggelinek való, tulajdonképpen bármivel tölthetjük, de ...
omlett
Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket.
omlett
A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag ...
omlett
Nálunk sokszor ez a reggeli, néha pedig a vacsora. Mindig másféleképp készítem: Valamikor mást is hozzáteszek, (kolbász, virsli. stb.), valamikor pedig kihagyok valamit. Attól függ, mi ...
Az olaszok tudnak valamit: a frittata, azaz a tojásos egytálétel tőlük származik, és persze nincsen egyetlen, szigorúan leírható receptje. A hagyományos omletthez képest jelentős különbség, hogy sütőben készül – általában vastagabb, vágható szeletekben tálaljuk. Persze annyi minden kerülhet bele: az idényzöldségekből temérdek, nyáron egyik kedvencünk a friss, piros paradicsomokkal, bazsalikommal, valódi olívaolajjal turbózott verzió – télen is próbálkozhatunk vele, de szabadföldi termésből az igazi.
Télen-nyáron: töki pompos >>
omlett
Reggelire szántam ezt a szerény adagot, mert amikor beérek dolgozni, azonnal éhes leszek, keveset eszek, majd nekilátok a munkának, ami közben folyamatosan éhesnek érzem magam, ezért mindig ...
omlett
Imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a ...
omlett
Ez olyan összedobok-valamit-a-férjemnek-vacsorára, abból-amit-itthon-találok recept...
omlett
Kis családom főzelék utáni desszertként szereti ezt az omlettet.
omlett
Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás ...
omlett
Türelem és kitartás kell az elkészítéséhez, de megéri.
A tojás lehetőleg legyen tanyasi, ezek szép sárgák és a mélyalmos különösen ízletes.
Sót ne használjunk csak a végén ...
omlett
A török konyhából csaltam ezt a receptet el nektek, ami általában eléggé sokféle verzióban készülhet. Annyit érdemes róla tudni, hogy a szegények reggelijeként is szokták emlegetni ...
Az omlettet egyébként érdemes vajon sütni, nagyon finom ízt ad neki – a hagymás, kolbászos ízesítés klasszikus, főleg, ha kevés pirospaprikával is meghintjük a tetejét. Az omlettbe kerülő zöldségeket fölösleges agyonsütni, szétpárolni, éppen kicsit kapassuk meg őket alacsony, majd közepes lángon, hagyjuk félig nyersen, jöhetnek rájuk a tojások – amit van, aki tejszínnel, mások tejjel hígítanak. Mi a natúr, cicomamentes elgondolás hívei vagyunk, de nyugodtan lehet kísérletezni is. Az omlettet sütés közben mozgassuk, fakanállal igazgassuk, engedjük befolyni a még sületlen részeket. Ki így, ki úgy szereti – sokan félig szinte nyersen hagyják, persze nem mindenki szereti így, abban viszont megállapodhatunk: semmiképp se süssük túl, mert kiszárad és élvezhetetlen lesz az omlettünk!
További omlettreceptekért kattints ide >>
A Reggeli és vacsora rovat további cikkeit itt találod >>