Olcsó tavaszváró lakoma

Lehet, hogy a héten kicsit még hűvös lesz, de pillanatokon belül itt a tavasz! Köszöntsd ezzel a filléres görög rizses étellel!

Hogy mi a legnehezebb a február végi, március elejei időszakban? Kivárni, hogy a tél még kirúgkapálja magát, és aztán eltűnjön, lehetőleg november végéig. Az csak egy dolog, hogy az ember alig várja, hogy levegye a lassan ránőtt téli kabátot, de a főzés...mert szögezzük le, hogy bár nagyon szeretem a sütőtöket (biztos nem vagyok ezzel egyedül) meg a céklát és a csicsókát, de...

A prasorizo receptjét itt találod

...mégis, ilyenkor alig bírom kivárni, hogy az első medvehagymák kidugják zöld kis buksijukat a földből, és én ehessem vajas kenyérhez, rizottóba, körbetekerjek vele egy valamilyen lágy sajtot, vagy hogy csak krémlevesként végezze a konyhámban. Bár a kis zöld levél megjelent már a piacon, egy árustól megtudtam, ez bizony csak fóliás. Így aztán jobb híján a korábban is elérhető más hagymákkal vigasztalódok ilyenkor.

Tavasszal valamiért amúgy is rajtam van a rizsesegytálétel-mánia, tavalyi kedvencem a kínai sült rizs, a chop suey volt, idén ez - az állítólag görög - zöldséges rizs lett a befutó. Amit nagyon érdekesnek találtam benne, mármint a megjegyezhetetlen neve mellett, az az, hogy első blikkre rizottónak tűnik, mégis, az általam átnyálazott összes recept sima rizst írt a hozzávalók listájára. Az ételnek egyébként van egy testvére is, ami a szintén nem egyszerű spankorizo névre hallgat, és az ebben az ételben a póréhagymának jutott főszerep ott a spenóté. A többi ugyanúgy működik. Az receptek általában fenyőmagot írtak, de én ezt kiváltottam mandulával - szerintem így is nagyon jó lett.

A prasorizo receptjét itt találod

Nem állítom, hogy életem legfrenetikusabb gasztronómiai élménye volt, viszont kétség kívül olcsó, szezonális, gyors, sőt, jó eséllyel még nagyon vásárolnunk sem kell, mielőtt nekiállunk. Ha valaki hiányolná belőle a húst - bár tényleg nem kell mindig húst enni - , én egy kis kockázott bacont vagy maradék sült húst tudnék elképzelni mellé. Ha bármelyik verzió megnyerte a tetszéseteket, hajrá, és nyugi, tényleg mindjárt itt a tavasz!

Olvastad már?

23 napfényes görög étel, amit enned kell!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...