A NoSalty is meghívást kapott a város egyik legjobb éttermébe nemrégiben: a Nobuban ebédeltünk, és nem mindennapi gasztroélménnyel gyarapodtunk.A világszerte ismert étteremlánc ezúttal is érdekeset talált ki: az olasz Armani Nobu séfjeit hívta meg Budapestre, akik az itáliai konyha jellegzetességeivel házasították a japán konyha ételeit. Elképesztő kombinációk születtek: kedvencünk a bébispenót saláta volt, amit parmezánnal, apró, sült hagymadarabkákkal és szárított misoval kínáltak, de a nyolcfogásos menü végén felszolgált zöld teás tiramisut sem tudjuk feledni. A kacsamell carpacciot wasabival készítették, de nem ám akárhogyan! A hozzá feltálalt salsa wasabival lett felspécizve - a spenót mellett ez volt a másik kedvenc. Természetesen a sushi sem maradt el: milánói néven kaptuk meg a kis tekercseket, a legkülönlegesebb fogás címét pedig a tésztabatyuba csomagolt wagyu nyelv érdemelte ki - ezt édesburgonya pürével szervírozták. Az ebéd során Szatmári Laura, a Nobu PR-osa kérdésünkre elárulta, hogy a Nobuban az alapanyagok annyira frissek, hogy a kifogott halak másnap már az étterem konyhájában sorakoznak sütésre készen. A csapatban a szakácsok egy része külön csak a halakkal, megint mások kizárólag a salátákkal foglalkoznak. A budapesti Nobuban megfordult már többek között Bruce Willis, Brad Pitt és Angelina Jolie is.
Mutatjuk sorban, hogy mi is volt a nyolc fogás, amivel a milánói Armani Nobu séfjei tényleg elkápráztattak minket!