Az itáliai konyha régiónként változó, jól elkülöníthető tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyetlen közös vonás a maga egyszerűségében tökéletes tészta szeretete. Összetevői: durumliszt és víz. Formavilágának sokszínűsége és a hozzá illő számtalan szósz lehetővé teszi, hogy napról-napra új köntösben kerülhessen az asztalra. De vajon a több mint háromszáz itáliai receptkülönlegesség közül melyek a legkedveltebb tésztafélék? Lássuk most Olaszország első számú tészta- és szószgyárának, a Barillának ajánlásait.
Ha már mindent tudsz, akkor kattints a játékfelületre, és válaszd ki a Barilla tésztákhoz legjobban illő szószokat. Figyelj az időre, és zsebeld be az értékes ajándékok egyikét!
Spaghetti No. 5
A spagetti hosszú és vékony, de nem túl karcsú, főzés után pedig kecsesen hajlékonnyá válik. A leginkább használt tésztafajta nem csak Itáliában, de az egész világon. Mindenki kedvence, bármilyen szósszal párosítható, a legegyszerűbb paradicsomszósztól kezdve az olajos és halas alapú szószokon keresztül a carbonara szószig bezárólag.
Farfalle
A Farfallét masnitésztaként ismerjük, habár neve olaszul pillangót jelent. Ideálisan párosítható intenzív illatú és ízű, könnyű zöldséges, halas, tejszínes és olajos alapú szószokkal. Gyönyörű formája miatt tésztasaláták elkészítéséhez is tökéletes.
Penne Rigate
Klasszikus, vastagabb átmérőjű csőtészta, keresztirányú vágása és az oldalán hosszanti irányban elnyúló csíkozása miatt a szószokat könnyen magába szívja. Legjobban a kiadós, darált húsos és zöldséges szószok illenek hozzá, ugyanakkor tejszínes, gombás és fűszeres paradicsomos szószokkal is nagyszerű. Sajtszósszal a tetején fantasztikus sült casserole készíthető belőle!
Fusilli
A Fusilli nagyszerű alapul szolgál a gazdag húsos és ricottás szószoknak, de salátákban is csodásan mutat. Az apróra vágott zöldségek könnyen bebújnak a tészta spiráljába, egy leheletnyi olívaolaj pedig még ízletesebbé teszi. Ha gyors megoldásra van szükségünk a hétköznapokban, akkor egyszerűen elkészíthetjük a Barilla bazsalikomos szószával. Ha pedig előkelőbb fogásra vágyunk, adjunk az "al dentére" főzött fusillihez roppanós spárgát és ízletes sonkát – a siker garantált.
Tortiglioni
Dél-olasz tésztakülönlegesség, amely egész pontosan Campagnia régiójából származik, mára pedig az egész ország területén használják. Nevének jól meghatározott eredete van: a "tortiglione" egy jellegzetes esztergálási minta. Vonalai spirálba hajlanak, ez különbözteti meg a többi tésztaformától. Változatos és egyben eredeti alakja a testes ízeket kedveli leginkább, így nagyszerűen harmonizál a parmezános fondue-vel és pár csepp balzsamecettel.
További Barilla receptekért kattints ide
Játssz a Barillával!
Megtanultad mind az 5 párt? Tedd próbára tudásod, figyelj a sorrendre és az időre, mert csak 5 lehetőséged és 25 másodperced van, hogy helyesen válaszolj, utána fél óra múlva próbálkozhatsz újra!
Kapcsolódj be Facebook-játékunkba, és nyerd meg értékes ajándékaink egyikét!Az összes játékos között az alábbi nyereményeket sorsoljuk ki:
- 1 db KitcenAid Artisan robotgép
- 1 db olasz főzőkurzus 2 fő részére
- 1 db opera VIP-jegy 2 fő részére
- 10 db Barilla termékcsomag
- 10 db olasz szakácskönyv
A játék 2014. augusztus 4-től szeptember 2-ig tart. A játékban való részvétellel minden játékos elfogadja a Játékszabályzatot és a Nosalty.hu látogatói feltételeit.
További információt a Barilla termékeiről és az ajánlott szószokról itt találsz