Nyálcsorgató mozgóképek a konyhából

Félelmetesen ínycsiklandozó és hipnotikus mozgóképek ételekről és érzésekről, amiket már te is átéltél. Elevenítsd fel újra őket, örökítsd meg a saját szemeddel!

Ha valamilyen okból ma még nem gondoltál a konyhádra és a finom ételekre, akkor a következő mozgóképek után az első utad biztosan a főzőhelységbe (vagy legalábbis a hűtődhöz) vezet majd. Nem is csodálkozunk, hiszen ezek az elragadó gifek olyan vizuális gyönyörben részesítenek, amitől nemcsak a nyálelválasztásod indul be, de gyomrod is hangosan korogni fog. Ne bánd, hallgass az érzékeidre!

A Kitchen Ghosts nevű recept és fotós weboldal két szerkesztője pedig pontosan tudja, hogy mitől gyengülünk el: Daria Khoroshavina fotós és Olga Kolesnikov food sylist csupa olyan pillanatot örökített meg mozgóképeiken, amik a konyhában töltött percek legmegragadóbb momentumai. Az általuk cooking cinemagraphs-nek definiált gyűjteményben a gifek mellett a különböző ételek receptjei és elkészítési módja is megtalálható, szóval ha ez egyik mozgó csendélet után elkészítenéd mondjuk a forró csokis fahéjas csigát, akkor egy kattintásra ellátnak minden tudással a szofisztikált képesblogban utazó lányok.

De mi az a GIF?

A GIF – (Graphics Interchange Format) képek tárolására alkalmas fájlformátum. A formátum a képen lévő információt veszteségmentesen tömöríti. Lényege, hogy megadott időpontokban váltakoznak a különböző képek, így egy animációt hozva létre. Hátránya, hogy nincs hangja.

Láttad már?

21 ételérzés, amit ki kell próbálnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...