A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

Csak ránézésre hasonlít a japán sushira, a gyakorlatban semmilyen sushi-tekerési technikát nem kell tudnod ehhez a népszerű nyári nasshoz - sőt, még észbontó reggeli is lehet!

A nutellás banánsushi ezen a nyáron szédítette meg a világot, hiszen közkedvelt alapanyagait mindenki szereti - ráadásul 3 perc alatt kész is ez a desszertként és reggeliként is szervírozható édesség! Ehhez nem is kell tudnod sushit tekerni, elég ha a tálalásnál vicceled meg a családot egy-egy evőpálcikával és kis szószos tálkákkal, amikbe extra mogyorókrémet is rejthetsz!

Nézd meg, hogyan készül a nutellás banánsushi!

Hozzávalók:

  • banán
  • Nutella
  • puffasztott rizs

Így készítsd:

  • Egyenletesen terítsd szét a puffasztott rizsszemeket egy tányéron vagy a konyhapulton.
  • Húzd le a banán héját, de először csak a gyümölcs felületének a feléről.
  • A héj nélküli részt kend be vastagon Nutellával, majd forgasd bele a puffasztott rizsbe.
  • Ezután húzd le a következő banánhéjcsíkot, kend be ezt a részt is Nutellával, majd újra forgasd rizsszemekbe.
  • Fogj egy darab folpackot, és a már bundázott részt takard be vele, hogy ne morzsolódjon le a rizsbunda.
  • Húzd le az utolsó rész banánhéjat, kend rá a Nutellát és a puffasztott rizst.
  • Végül tekerd be az egész bundázott banánt a fóliába, majd nagyon finoman nyomkodd rá a rizsszemeket, hogy jobban tapadjanak a nutellás gyümölcsre.
  • Ha jobban meg akarod szilárdítani a végeredményt, tedd be a hűtődbe egy félórára, de akár már azonnal ki is csomagolhatod: szeleteld fel a banánt, tedd őket tányérra, és rendezd úgy, ahogy a japánok a sushi-t tálalják!
  • A banánsushik mellé önts egy kis szószos tálba langyosra melegített mogyorókrémet (ha még így is túl sűrű, adj hozzá tejet vagy tejszínt), vagy pakolj mellé friss nyári gyümölcsöket (például málnát, ribizlit vagy szedret). És persze ne felejtsd el az evőpálcikákat.

Ez is érdekelhet!

Varázslat! Így készíts banánfagyit 100% gyümölcsből - 5 perc alatt!

(via BuzzFeed)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...