NEMO nyomában

Egy új halazó nyitásának hírére mindig felbolydul a város, nem volt ez másként a NEMO esetében se. A várakozásnak végre vége, megindult a próbaüzem!

A Széna tér környéke gasztronómiai szempontból rohamos fejlődésnek indult az elmúlt hónapokban, ennek eredményeként már Budán is találunk remek levesezőt, hamburgerezőt, a Jégbüféért sem kell elzarándokolni a Ferenciek terére, és most halfronton is érkezett erősítés. Jó ideje várjuk már a NEMO Fish&Chips&Salad Bar megnyitását, és ezzel nem voltunk egyedül. Az éttermet, talán pont a remek elhelyezkedése miatt, óriási érdeklődés övezte már attól a perctől kezdve, hogy elindult a pletyka, halazó nyílik a Mammut környékén.

A Facebook-oldalukon bárki nyomon követhette a fejlődésüket, az étterem, sőt a berendezés folyamatos alakulását, és mire elérkezett a próbaüzem indulásának napja, tetemes mennyiségű rajongót szereztek, akik naponta érdeklődtek a nyitás dátumáról és siettették a kezdést. Ennek fényében borítékolható volt, hogy a NEMO-ba bejutni nem lesz egy könnyű menet. Az első próbálkozásunk kudarcba is fulladt, mivel a nagy rohamra való tekintettel egy fél napnyi technikai szünetet kértek, a folytatásban pedig már csak asztalfoglalással fogadnak vendégeket. Ez okozhat némi bosszúságot a hirtelen ötlettől vezérelve betérni kívánóknak, azonban lássuk be, ez leginkább értünk, a vendégért van. Szeretnék, ha minden valóban a megfelelő minőségben és körülmények között kerülne a tányérunkra, és ez igen dicséretes hozzáállás és követendő példa. Miután szembesültünk a felmerülő akadályokkal, gyorsan telefont ragadtam és már másnapra bejelentkeztem hozzájuk.

Csütörtök délben a Lövőház utcában sétálunk a cél felé ízHUSZÁR kollégával kettesben. A NEMO-t könnyű megtalálni, a cégér segítsége mellett a kint topogó kíváncsiskodók is könnyen nyomra vezetnek, mint utóbb kiderült, a foglalás nélküliek várnak az elvitelre készített fogásokra. A szuterén helyiségbe lépve rögtön a szemünk elé tárul a konyha, és persze mellbe vág az ennek hatására bent uralkodó illatok kavalkádja. A Müller Zsófi és Bense Rita tervezte belső tér egyébként hangulatos, az uralkodó hófehér és a tengerkék színeket natúr faelemek egészítik ki.

Miután helyet foglalunk és megkapjuk a rajztáblára erősített menüt, kisebb tétovázás után, mivel nagyjából a felét szívesen megkóstoltuk volna, egy Fish & Chips, egy Nemo burger, egy bébi polip és egy adag tintahal kerül tesztelésre. A várakozási időt egy pohár csapolt rozé habzóbor társaságában ütjük el, kipróbálása erősen ajánlott. Közben persze jönnek-mennek az emberek, akik, ha már helyet nem kaptak, elvitelre rendelnek. A nagy forgalmat és az ezt okozó népszerűséget elnézve, erős kihívásnak néz elébe a NEMO az elkövetkezendő hetekben.

Közben a várakozási időt enyhítendő, egy tányéron pár szelet, fokhagymás olívaolajjal meglocsolt kenyeret kapunk. A szándék kedves, a célját is eléri, már csak akkor lehetnénk boldogabbak, ha a kenyér meleg lenne. Röviddel ezután az ételek is megérkeznek, elsőként a Fish & Chips kerül kés alá. Mi kis adagot kértünk, ami jelen esetben 4 haldarabot jelent tetemes mennyiségű krumplival és a hozzá járó jalapenós majonézzel és édes chilis mártogatóssal. A hal nem igazán győzött meg minket, igencsak szükséges hozzá az egyébként tökéletes jalapenós majonéz. A krumpli kifogástalan, jól kiegészíti mindkét szószt. Mint utóbb megtudtuk, az édes chilis változat igen különleges, ketchupos-majonézes alap, cseresznyés folyékony füsttel megbolondítva.

A Nemo burgerben egy grillezett, 100%-os lazacpogácsát találunk, jégsaláta, olívabogyó és hagyma társaságában. A bucin mindenképp lenne még mit finomítani, kissé nehéz és a belsejét is lehetne bátrabban pirítani. A mellé rendelt chilis karamellszósz egyébként tökéletes, érdemes hallgatni a Foursquare tippekre!

A tintahal finom, a polip azonban sajnos rágósra sikeredett, ezt természetesen jelezzük is, a szakács rögtön az asztalunkhoz is látogat és elmeséli nekünk, hogy a próbaüzem része a beszállítók tesztelése is, folyamatosan keresik azt, aki hosszú távon is megfelelő minőséget tud biztosítani, és természetesen ez nem egyszerű dolog. Elnézést kér tőlünk a rossz élményért, és felajánlja nekünk, hogy válasszunk valami mást. Azt kell mondanom, hogy a problémakezelésük tökéletes, ennek már nem kell próbaüzem. Végül, mivel a befogadóképességünk már igen korlátozott, a ház titkos fegyverét, egy újragondolt tiramisut választunk. Mascarpone helyett fehércsokoládé, benne ribizli, a tetején pedig az elmaradhatatlan kakaó. Kárpótoltak a csalódásért!

A NEMO jelenleg valóban próbaüzemmel működik, folyamatosan változtatnak, tökéletesítgetnek, és ebben a vendégek segítségét is kérik, hiszen az ő véleményük a legfontosabb, ez a hozzáállás pedig már biztos kezdet a jó út felé. Természetesen messze még a vége, de reméljük a legjobbakat, és a NEMO csapatát elnézve úgy gondoljuk, nem lesz itt baj. Addig pedig legyünk türelemmel, foglaljunk asztalt és mondjuk el bátran a véleményünket, hálásak lesznek érte. Mi pedig mindenképpen meglátogatjuk őket a nyitás után is.

A NEMO Fish & Chips & Salad Bar-ról bővebb infókat itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...