Nem nyersen, nyárson!

Bár a nyár még csak kelleti magát nekünk, a grillezett zöldségeken egyre gyakrabban elmélkedünk. Ha te is rajongsz a zöldségnyársakért, olvass tovább!

Cukkini és padlizsán

Amit lehet az egyikkel, azt lehet a másikkal is! Ez esetben bátran grillezheted mindkettőt. Ha karikára vágod a lila padlizsánt vagy a zöld cukkinit, színpompás nyárson sültet készíthetsz belőlük. Ha pedig hosszában vékony szeletekre vágod vagy elfelezed, a grillrácson varázsolhatod mennyeivé.

Szereted a zöldségek saját ízét? Fűszerezd borssal, sózd enyhén és leheletnyi olívaolajjal védd meg a kiszáradástól!

Sajtkrémes padlizsántekercsek

Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb ...

Grillezett mozzarellás cukkini

Egyszer csak kipattant a fejemből, azóta gyakran készítem. Más sajttal is finom (pl. trappista, ementáli, camambert), de azokkal vigyázzunk, nehogy lefolyjanak. Nem túl kellemes a ...

Grillezett cukkini

Még mindig köretelek. Tulajdonképpen a legegyszerűbb dolgok néha a legjobbak. Ez a cukkini itt pontosan azok közé az ételek közé tartozik, amiket bármikor, bármilyen hőmérsékleten ...

Babaganush

Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ...

Gomba

A vegák kedvenc húspótlója, a gomba sem rossz választás, ha grillezni szeretnél! Nincs olyan ehető gomba, ami ne „mutatna jól" felnyársalva vagy a grill-lapon sütve. A fűszerezés ebben az esetben is legyen szolid, különösen, ha erőteljesebb ízű gombát vetsz a tűzbe vagy a parázsra.

Hagyma és burgonya

Ami nélkül nincs grillezés, az az alufóliába csomagolt hagyma és krumpli. Ezt semmiképpen se hagyd le a grillmenüdről. De a népszerű duót más zöldségekkel is összesütheted, variáld bátran az ízeket!

Grillezett gomba és hagyma

Grillpartit csináltunk az ír barátainkal, és mivel a férjecském is és a barátnőm is imádják a sült hagymát, így gondoltam, hogy legyen nekik egy kis örömük. Jó sok hagymát ...

Kakukkfüves grillezett hagymasaláta

A kakukkfüves grillezett hagymának különösen jó íze van, ezért arra gondoltam, kipróbálom salátaként is. Egy laktató, finom saláta született belőle. Grillezések alkalmával könnyen ...

És a többi...

A sült zöldségek önmagukban is finomak, de miért mondanánk le az ízözönről, ha fokozhatjuk is? A különböző mártások és mártogatósok nem maradhatnak le, és a grillezett zöldség mellé rittyenthetsz friss salátát is.

Paradicsomos salsa

Ezt a salsát általában mexikói ételekhez kísérőként adjuk, kellemesen hűsíti az ízlelőbimbókat a csípős ételek után.

Mézes házi mustár

Egyszerű kísérletezőkedv vezetett idáig. És persze ez egy újabb fejezet az adalékanyagmentes étel elkészítése iránti küzdelemben. :-)

Házi majonéz-mártás

Ha töltött tojás készül, a majonéz nem maradhat el mellőle. Ez nem egy francia recept. Krémesebb, lágyabb, folyósabb, a tartármártáshoz hasonó, ezáltal felhasználása is sokkal ...

Fehérboros rókagomba

Nem tudtam ellenállni a piacon a gyönyörű sárga rókagombának. Tésztát is készíthettem volna, ahogy Gergő  is nemrég, vagy rizottót, mint Beácska, de én most inkább lágy polentával ...

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!