Ne egyél fahéjat merőkanállal!

A közösségi oldalak korában a legtöbben kaptunk már felkérést különböző internetes kihívásokra. A videóban szereplő hölgy valószínűleg nem vállal többet!

"Önts magadra egy vödör hideg vizet, tölts fel gyerekkori képeket, békaugrásban menj a boltba..." - a közösségi oldalakon terjedő kihívásokba sokan beszállnak. Pár éve az Egyesült Államokban terjedt a 'fahéjkihívás' (Cinnamon Challenge): a kifejezetten gonosz játék lényege az volt, hogy kanállal együnk őrölt fahéjat. Az amúgy kellemes aromájú, de lenyelve csípős, fojtó, por állagú fűszer nagy mennyiségben nem is veszélytelen. A kihívás minden bizonnyal legnagyobb vesztese, és egyben leghíresebb résztvevője a videóban látható hölgy.

A neve egyébként GloZell, és 2008 óta saját YouTube-csatornáján osztja meg interjúit, saját komédiáit, és úgy általában véleményét a világról.

A videó elején elmondja, hogy a rajongói lépten-nyomon azt kérdik tőle, hogy miért nem tudta még le a 'fahéjkihívást'. Mint mondja, egyáltalán nem akart benne részt venni, hiszen "mi a kihívás a fahéjban", hiszen ezt tesszük a sütinkbe és "mindenféle italokba". A nagy nyomásnak engedve azonban mégiscsak bevállalja - ami ezután jön, azt érdemes megfigyelni 1:03-tól. A következő két percben láthatjuk, hogy mi történik azzal, aki nem kis adag őrölt fahéjat gyömöszöl a szájába. Kicsit ijesztő, de egyben mulatságos, hogy egy felnőtt embernek ennyire nincs esze, és ennyire nem ismeri ennek az alapfűszernek a tulajdonságait. Mi azért nagyon reméljük, hogy nektek eszetekbe sem jutna megpróbálni!

Ez is érdekelhet!

A medve, aki hazatolt egy egész konténert vacsira!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...