Napi csoda: sót nyal a kagyló?

Úgy tűnik, a kagyló nemcsak a tányérunkon, de a konyhaasztalon is jól mutat. És vajon mit csinál a tengerek mennyei eledele, ha magára hagyjuk főzés előtt egy marék sóval?

Az alábbi videó szinte hihetetlennek tűnik, de mégis igaz: az asztalon hagyott kagylónak megtetszett a só...

Mielőtt tényleg azt gondolnád, hogy ez a kagyló valóban éhes és megkívánta a sót, eláruljuk, hogy ez a "nyelv" valójában a kagyló lába, amit leginkább arra használ, hogy ásson és felfedezze környezetét. Tehát ez a kagyló egyáltalán nem eszik, hanem puha talajt keres, hogy ásni tudjon, és a sónak sincs semmilyen más jelentős szerepe a táplálkozásához kapcsolódóan. Egyes kutatók ugyanakkor azt is feltételezik, hogy talán azért húzza vissza a lábát, mert bántja a só érintése.

Ez is érdekelhet!

Unod a csirkét? Akkor most megmutatjuk, hogyan készíts pikáns, forró szószt hangyából és termeszekből!

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...