Úgy tűnik, a Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefje, a Bocuse d'Or európai selejtezőjén első helyezést elért Széll Tamás új vizekre evez - és ebben munkatársa és felesége, Szulló Szabina is elkíséri. Pintér Katalin, az Onyx éttermet is működtető Gerbeaud ügyvezetője szerint ez a terv a szakma előtt eddig sem volt titok, sőt, inkább az lenne meglepő, ha ilyen hazai és nemzetközi sikerek után Széll az Onyxnél maradna, és nem akarna önállósodni.
„Tamás a Bocuse d'Or-selejtező miatt idén alig dolgozott, és augusztus 24-től megint nem dolgozna, mert kezdődik a fölkészülés a lyoni döntőre, az Onyxban meg éppen háromhetes nyári szünet lesz, úgyhogy még a szünet előtt bejelentették, hogy nem maradnak” - mesélte Pintér. Ennek ellenére megtiszteltetésnek tartja, hogy ebben a fontos és kiemelt közügyben ezáltal ők is részt vehettek.
A két szakács egyébként a nem sokkal előttük távozó Hamvas Zoltán üzletvezetőt követi, akivel annak idején együtt érkeztek a Kempinskiből az Onyxhoz.
A két érintett fél saját bevallása szerint semmi harag nincs köztük emiatt, Széll pedig nemsokára közleményben számol be távozása pontos okairól.
via 444, fotó: diningguide