Sokat írtam már a rovatban a reggeli fontosságáról – teljesen nyilvánvaló, hogy energiát ad a nap elindításához, s ha reggel lakmároztunk, könnyebb kivédeni az esti falásrohamokat is.

A müzli klasszikus napindító táplálék és sokan hajlamosak a boltban rögtön az első, szimpatikus, színesbe csomagolt termékért nyúlni, pedig ha figyelmesen elolvassuk az összetevők listáját, hamar kiderül, hogy rengeteg cukor és adalékanyag kerül ezekbe a késztermékekbe. Dobjuk össze otthon, sokat spórolhatunk és nem is nagy mutatvány. A zabpehely az alap, amiből egy huszonöt dekás kiszerelés alig kétszáz forintot kóstál, így nálam mindig van otthon belőle – szuper rostforrás.

Palacsintát reggelire? Igen! >>

Gyümölcsös müzliszelet

Egy régi River Cottage részben láttuk meg ezt a müzli receptet, s mivel én mondhatjuk, müzli függő vagyok:D, muszáj volt elkészíteni. Szerencsére lehet mogyoróvajat kapni. Én erre a ...

Sokmagvas házi müzliszelet

Vonattal járok dolgozni, és mire az utazásra kerül a sor általában megéhezem, ilyenkor venni szoktam gabonakekszeket vagy müzliszeleteket, hogy elnyomják az éhséget. De nem volt kedvem ...

Aszalt gyümölcsös szelet

Amikor Anyukámnál vagyunk, sose bírja ki, hogy ne vegyen nekem gluténmentes szeleteket, édességet. Ő hozott nekem egy hasonló datolyaszeletet, ami 99% datyolyát és 1% epret tartalmazott. ...

Müzlikeksz

Ez egy finom kis ropogtatnivaló. A receptet egy női magazinban találtam. Nekem kb. 9 db keksz lett, bár nagyobb méretű szaggatót használtam. Aki szereti, tehet bele aszalt gyümölcsöket, be ...

Müzlirudacska

Ezt az egészséges müzlirudacskát lehet üzletben is kapni, de sokkal szárazabb mint ez. Én is már rég szerettem volna ilyen sütni, de nem találtam  rá receptet. Egy reklámújságban ...

  • A lényeg, hogy a reggelink kiindulópontja lehetőleg ez legyen, amire főzhetünk egy mézes, szirupos állagú, gyümölcsös öntetet: így igazi ragacsos müzlit kapunk majd, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
  • A mézet melegítsük fel egy kisebb lábosban, ha már kissé folyékony, mehetnek bele aszalt vagy aki jobban szereti friss, netán mirelit gyümölcsök: sárgabarack, szilva, málna ésszamóca (jaj nagyon isteni, nekem ezek a kedvenceim!). Főleg, hogy lassacskán végleg beköszönt az eperszezon, biztos, hogy marékszámra dobálom majd bele a müzlimbe, meg csak úgy általában is. Remélhetőleg idén nem verdesi majd az eget az eper ára, nem volt fagy, talán meg is marad a termés.

Energiabomba reggelire >>

  • Na, de kanyarodjunk vissza az eredeti témánkhoz! A gyümölcsös mézbe pakolok egy csepp fahéjat és egy szem szegfűszeget is, bár ezt nem mindenki szereti, így akár el is hagyható.
  • Mehet a zabpehelyre a mézes finomság, nekem plusz cukrot nem igényel. Összekeverjük, sütőbe vele, 150 fokon rápirítunk úgy tíz percig, kihúzzuk és teszteljük, hogy valóban ropogósra sült-e: minden sütő más egy kicsit, így ellenőrizzük gyakran, nehogy ráégjen a méz a zabpehelyre.

Mézes müzliszelet

Régen készültem az elkészítésére, csak soha nem láttam neki. Mivel azonban vészesen fogy az almalekvár, így nem volt mit tenni, gyorsan összedobtam. Sokszor készítek úgy valamit, hogy ...

FitNass

Az apró szemű, zabpelyhes zacskó oldalán található egy hasonló recept. Abban nincs gyümölcs, viszont a leírás 1 zacskó fahéjat ír elő. Mindenkit óva intenék fahéjból ilyen sokat ...

Müzliszelet 3. - kókuszos-banános

Idegesített, hogy a bolti müzliszeletek tocsognak a cukorban. Na, az enyémben fikarcnyi sincs, sőt méz sem, így cukorbetegeknek, diétázóknak is ajánlom. Az érett banánoktól elég édes, ...

Sokgyümölcsös müzliszelet

Itt az ősz, rámjött az aszalhatnék. Mivel indítsuk a szezont, nyilván szilvával az olcsó, és egyszerű, ha az megy, akkor jöhet a füge, az utolsó szem barackok, birsalma...Szereztem ...

Mézes gabonapelyhek

A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban ...

Ropogós müzli

Akár édesség gyanánt is lehet ropogtatni ebből a finom müzliből... Bár csak mértékkel, mert a száraz gabonapelyhek nehezen emészthetők. Jobb, ha tejben, joghurtban, vagy ...

Házi tejjel az igazi, és ha maradt, én még pár szem gyümölccsel meg szoktam dobni. Mennyivel finomabb, mint a zacskózott, bolti testvérei!

A Reggeli és vacsora rovatban tovább olvasgathatsz! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...