Mr&Mrs Smith – az ennivaló páros

E heti főszakácsunk nem is egy, hanem mindjárt három személy: Mr és MrsSmithnek olykor Junior is besegít. Most megtudhatjátok, hogyan lettek kezdőkből a konyha mesterei!

Less be mások konyhájába!

A sütés-főzés szeretete, valahogy észrevétlenül, szépen lopakodott be az életünkbe… A konyhához, ételekhez fűződő mágikus kapcsolat utazásaink során alakult ki. Bárhol is jártunk, nagy örömmel kóstoltuk meg a helyi ételeket. Nagyon sokat nyertünk ez által, nagyszerű embereket ismertünk meg, akik örömmel mutatták meg a szakácsművészetüket, és mindig azon kaptuk magunkat, hogy nyaralásaink alatt, előbb-utóbb valamelyik séf konyhájában kötöttünk kiItthon és külföldön egyaránt hamarosan lázasan kutatni kezdtük a különböző, akkor még kevéssé ismert fűszereket, és természetesen amihez hozzájutottunk, beszereztük…

Kukkants be a sztárok konyhájába! >>

Házi csirkecurry 4. - alap

Ez a recept Camellia Panjabi: A legjobb curryreceptek Indiából című, nagyon hasznos kis könyvből származik. Mr Smith vidékre utazott, s gondoltam meglepem valami finomsággal, s egy kis ...

Tanuld el a legjobbakat!

Ekkor indult be itthon az igazi őrület a konyhában. Mindent mindennel kipróbáltunk…, voltak melléfogások és baklövések is, de a kísérletezések nagyon fontosak voltak a későbbi finomságok sikerre vitelében, ekkor született meg a francia hagymaleves és a narancsos, mézes, mázas csirkeszárny is, ami mai napig a nagy kedvencünk. Azt gondoljuk, hogy a jó étel lelke a jó alapanyag, és a fűszerezés adja a spirituszt, ettől lesz egyéni, felejthetetlen az íz.

Gasztoblogger-titkok >>

Francia hagymaleves 2. - Smithéknél

Mivel éppen a 100. receptünknél tartunk, úgy gondoltuk, megosztjuk Veletek a "mi" hagymalevesünket. Tudjuk, több is van már fenn az oldalon, de ennek a változatnak van egy kis apropója. ...

Choco-Coco süti

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam, még a kollégiumi éveink alatt. Ez a sütemény még a legzordabb tanulmányi időszakban is képes volt napfényt csalogatni a tanulószobába, s ...

Legfőképpen: légy nyitott!

A nemzetközi és itthoni konyha finomságaira egyaránt nyitottak vagyunk, mint az emberekre is, akik készítik. Junior Smith-t is így neveljük – nálunk az új ételeknél azt kérjük tőle: Nem kell megenni – de egy falatot kóstolj meg belőle…ez úgy tűnik, beválik, egyre több ételt szeret, és nem utasítja el az új ízeket…és örömünkre, próbálkozik új ételek kitalálásával (például répás spenótos palacsinta sült lazaccal és Junior Smith gyümölcssalátás palacsintája). Valamint a világra és az emberekre is ugyanilyen nyitott, receptek készítésénél és fotózásánál is aktívan segédkezik… Hogy mit tudnánk üzenetként az embereknek eddigi tapasztalatainkból átadni? Lépj ki a megszokások korlátai közül, és hagyd magadra hatni a világot, az ízeit és a színeit!

Mr and Mrs Smith receptjei itt >>

Soto ayam Jawa, Elice-től

Hol is kezdjem a törénetet? A nagy Nosalty találkozóra szerettünk volna valami különleges étellel készülni, s meglepni a szakárcstársakat az alkalomhoz mérten. Mivel a családunkban, a ...

A hét szakácsai itt >>

Sikerek és kudarcok Petrától >>

A hét szakácsa, Gréti, új rovattal jelentkezik >>

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...