Mozzarella, a pizza leghűbb társa

És nem csak a pizzáé! Bátran tartsunk belőle otthon mindig, hiszen a lágy, friss sajt szendvicsek, saláták és borkorcsolyák elengedhetetlen összetevője!

Calzone

Töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi módon pakolhatunk meg. Nálam most tonhalas calzone készült.

Bivalytejből préselve

A mozzarella igazi olasz különlegesség, szerzetesek készítették először, 1200 körül. A vízibivaly zsíros tejéből készült lágy sajtot az olasz Campania és Lazio tartományban kezték el gyártani. Különlegessége, hogy semmilyen tartósítószert vagy ízesítőt nem adnak hozzá, nem érlelik, egyszerűen a tejben visszamaradt zsíros anyagot gyúrják, majd szálasra húzzák, végül feltekerik. A friss mozzarella, előállítása után, maximum 24 óráig fogyasztható, mivel a savószerű, tejből visszamaradt anyagban, amelyben tárolják, penészedésnek indul később. Ezért a sajtot ilyenkor kiveszik belőle, majd száraz, hűvös helyen tartják.

A legkrémesebb sajt: mascarpone >>

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

Mozzarellás grillezett paradicsom

Nem tudok a bazsalikom illatának ellenállni. Mindig figyel egy a konyha ablakban. Szívesen kipróbálok bármit, amibe ebből a fűszercsodából kell. Így voltam ezzel az előétellel is, ...

Frissen és sütve

Egyelőre még csak próbálkozunk a vízibivaly hazai tenyésztésével, és amíg az nincs, addig sajnos idehaza nem szerezhető be az igazi, friss mozzarella. Sebaj, olasz csemegeboltokban és nagyobb hipermarketekben kapható az olasz zacskós változat. A hazai mozzarellák tehéntejből készülnek, ugyanazzal az eljárással, mint a bivalymozzarella. És hogy mihez használjuk? Hát bármihez, ami olasz! A nagy, kerek mozzarella pizzára, tésztákra karikázva vagy reszelve tökéletes. A kis, mini mozzarellák nagyon mutatósak salátákban. Mivel könnyen grillezhető, töltött zöldségekhez, hideg és meleg szenvicsekhez is nagy kedvenc, de vendégváró fogásnak is kitűnő: fogpiszkálóra tűzve sonkával, olajbogyóval vagy akár szőlővel is kínálhatjuk. Semleges íze miatt különösen akkor ajánlott a használata, ha egy karakteres ízt akarunk kiemelni!

További mozzarellás ötletek itt >>

Pármai padlizsán

Becsapós elnevezés, a pármai szó hallatán ugyanis rögtön a sonkára asszociál az ember, de ez az étel nem rejt húst. (Eredeti recept az Egy falat... Olaszország c. könyvben olvasható.)

Party saláta

Ezt a salit a No Salty találkozóra állítottam össze, fénykép nem készült a nagy rohanásban, de hála Tekten Elifnek, meg lett örökítve...:-) Tudom, hogy ez már a nagyon sokadik saláta ...

Mozzarellás lapos kiflik

Nem akartam megint sajtos kiflit készíteni reggelire, helyette hasonló módszeren alapuló, de mediterrán ízvilágú tölteléket rejtettem a kiflik belsejébe és nem a sima sütőt, hanem ...

A rovat további cikkei itt >>

Gréti szendvicseket készített sulikezdéshez >>

Sütihalmot pár perc alatt is összedobhatsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...