Most készíts kukoricakonzervet!

Sokunk kedvenc csemegéje a kukoricasaláta, ami nem csak majonézzel készülhet! Tudtad, hogy el is rakhatod télire?   

Kukoricakonzerv mindig legyen otthon. Ha nincsen, nem tudunk kukoricasalátát készíteni citromos, fokhagymás dresszinggel, majonézzel, tonhallal, paradicsommal, lilahagymával, sehogy. Pedig a kukoricasaláta, így vagy úgy, nagyon jó kis vacsora lehet.

Kukoricakonzerv sokféle van, és ez most nem a reklám helye, így nem fogom leírni, melyik az, amelyik nekem bevált. Egy biztos, ami drágább, az általában finomabb is, de amelyik olcsóbb, az egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb. Érdemes tesztelni párat és ragaszkodni ahhoz, amelyik bevált.

Főtt kukorica 2.

Nagyon sokan ott "rontják" el, hogy "mindegy alapon" veszik meg a kukoricát... Vásárlásnál nyugodtan kukucskáljunk a  levelek alá, hogy nem kukacos-e. A legfinomabb nyári kukorica nem ...

Rakd el a kukoricát!

Kukoricakonzervet készíteni sem olyan bonyolult, mint amilyennek gondoljuk, ráadásul most aktuális is, mivel szezonja van. Válasszunk feszes és világos szemű kukoricát. Ha egy termelőnél egyszer jó kukoricát vettünk, akkor ott érdemes többet venni és azt elrakni. Főzzük meg a kukoricacsöveket enyhén sós vízben (hideg vízbe rakjuk a kukoricát, és a forrástól számítva 10 perc múlva van készen). Vágjuk le a kukoricaszemeket éles késsel. Vigyázzunk, hogy se a torzsából, se a kezünkből ne vágjunk hozzá! A levágott szemeket tegyük fertőtlenített befőttes üvegbe. Közben a kukorica főzőlevét forraljuk tovább, ízesítsük kevés cukorral, sóval és ecettel (tényleg kevéssel). A levet szűrjük rá a kukoricával telimert üvegekre, tegyük teljesen tele a lével, és zárjuk le az üvegeket, majd helyezzük vízzel teli lábosba és gyöngyöző vízzel dunsztoljuk őket fél órán át, aztán jöhet a száraz dunszt. Másnap, ha kihűltek, mehetnek a kamrába.

Kukoricasaláta-receptek itt >>

Kukoricakenyér

Mivel volt még néhány cső kukorica a hűtőben, kedvet kaptam, hogy leteszteljem ezt a finomságot egy barátnőm számára, aki élesztőmentes "kenyerekre" vadászik mostanság. A recept a ...

Osztrák kukoricasaláta

Ezt a kukoricasaláta receptet Ausztriában tanultam. A hotelben, ahol dolgoztam gyakran készítették, és sültekhez, húsokhoz, grillezett kolbászokhoz kínálták. Mivel a családnak is ...

Recept: Kukoricasaláta

A kukoricasaláta a lehetőségek tárháza. Egy pár ötletet adok most én is, egyik sem tart tovább 10-15 pernél, mind finom és tényleg a végtelenségig variálható.

  • Fokhagymás, citromos dresszinggel: Öntsük le a kukoricasaláta levét, nyomjunk szét 1-2 gerezd fokhagymát, pár percre sózzuk be, majd keverjük a kukoricához. Locsoljuk meg fél citrom levével, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

Párolt kukorica

Emlékszem a gyermekkori nyarakra, amikor a nagymamám óriási fazékban már reggel feltette főni a kukoricát, némi kukoricahéj kíséretében és pont ebédre készült el. Így is finom ...

  • Lilahagymás, paradicsomos kukoricasaláta: Vágjunk fel egy közepes fej lilahagymát, sózzuk be 10 percre. Vágjuk kis kockára a paradicsomot. Keverjük a hagymát és a paradicsomot a lecsepegtetett kukoricával össze, balzsamecettel és olívaolajjal locsoljuk meg, sózzuk, borsozzuk. Friss bazsalikommalbolondíthatjukmég meg.
  • Tonhallal: A kukoricát keverjük össze a tonhallal. Ha olajos a tonhalunk, használjuk fel az olaját is, ha nem az, akkor a levét ne tegyük bele. Vágjunk paradicsomot kis kockára, keverjük a salátához. Olívaolajjal, citrommal, sóval, borssal ízesítsük. Tehetünk bele pár szem kapribogyót, kevés petrezselyemmel dobhatjuk fel.
  • Füstöltsajtos, almás: A lecsepegtetett kukoricát keverjük össze apró kockára vágott füstölt sajttal, hámozatlan almával. Vágjunk apróra egy fél fej hagymát és sózzuk le 10 percre. Készítsünk egy majonézt,hígítsukfel tejföllel, öntsük a hagymára, hagyjuk pár percet, hogy jól átvegye az ízét, majd öntsük a salátára, sózzuk, borsozzuk.

Hogyan használd az élesztőt? >>

Mi legyen a tojás sorsa? >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...