Mogyoróillatú nutellás süti

A nutellában lévő mogyorón kívül nem kerül bele mogyoró, a barnított vaj azonban erős mogyoróillatot ad neki – itt a brownie szőkített, illatozó verziója.

Egy korábban bártenderkén dolgozó gasztroblogger receptjének ihletésére készült ez a süti, aki az alkoholos édességek megszállottja. Folyamatosan azon agyal, melyik sütihez milyen alkoholos ital passzol. Az amarettót magában, de még jéggel is csak az igazán édesszájúak kedvelik, sütéshez viszont nagyon is jó választás. Nemcsak ízében, illatában is feldobja az édességeket, mandulaaromája jól megy a mogyorós összhatáshoz.

Mogyoróillatú nutellás süti recept

De hogy lesz a nutellás blondie egy valódi illatbomba? A barnított vaj a második illatmorzsa, írtunk is már korábban róla. A vaj barnítása közben a vajban lévő szárazanyagok valamint a víz különválnak, utóbbi el is párolog, a szárazanyag és a tejzsír, azaz a vaj zsír része megbarnul, és diós-mogyorós íze lesz, éppen ezért franciául a barnított vajat beurre noisette-nek, azaz törökmogyoróvajnak is hívják.

Mogyoróillatú nutellás süti recept

A következő illatfelelős a vanília, amiből érdemes esszenciát vagy a vaníliarúdból kikapart magokat használni. Szó sincs arról, hogy az aroma ne működne, de ha már ilyen pompázatos alapanyagok kerülnek ebbe a sütibe, akkor adjuk meg a módját!

Mogyoróillatú nutellás süti recept

A végső illatdöfést a nutella adja meg a brownie-ra hajazó sütinek. Sütés közben megolvad, ahol kicsit kifolyik, ott karamellizálódik, tovább nem ragozom…és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindezek az alapanyagok nemcsak illatban, hanem ízben is elég erősek!

Legközelebb cukkinis rágcsát készítek sütőben, addig is illatosítsátok be a konyhátokat ezzel a szőke nutellás szelettel!Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...