Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
Így tehát most nem szeretnénk többször megemlíteni ezeket a köreteket. Sőt igyekszünk a tésztákat, gombócokat és a nokedlit is kihagyni a szórásból, hiszen számtalanszor írtunk már ezekről is.
A hagyományos vasárnapi ebéd >>
Lássuk, milyen más opciók jöhetnek még számításba. Nem akarjuk megváltani a világot, nem mondjuk, hogy most feltaláltuk a spanyolviaszt, csak időközönként szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, lehet ezt másképp is!
Elfelejtett köretek, térj el a megszokottól! >>
zöldségköret
Szeretem a gabonaféléket. Az árpát különösen. Itt nem gond, hogy egy falatot negyvenszer kell megrágni. :)
Zöldségek másképp
A párolt vagy grillezett zöldségek a barátaink, egészségesek, finomak, szépek és percek alatt elkészülnek. Tökéletesek köretként hús mellé, de magukban fogyasztva is nagyon finomak, és táplálóak. Ha ez még nem lenne elég...
9 újszerű köret >>
zöldségköret
Igyekszem minél több zöldséget fogyasztani, és egyre gyakrabban helyettesítem a jól megszokott krumpli köretet valamilyen zöldséges fogással. Ez a kedvencem:).
zöldségköret
A baconbe göngyölt zöldbab újragondolása. Azt is szeretjük, de ez kicsit hamarabb elkészül:-).
zöldségköret
A gyerkőceim nem szeretik a csicserit, de én nagyon. Azt is nagyon szeretném, hogy ők megegyék, mert egészséges, jó fehérje, kálcium és vas forrás. Az az ötletem támadt, hogy ...
A már megfőtt, párolt vagy sült zöldségekhez keverhetünk ilyen-olyan magvakat, dióféléket, esetleg előre megpirított szezámmagot is. Akkorát dob rajtuk, hogy meg fogunk lepődni, aztán le sem tudunk majd állni. Sőt belekeverhetjük ezeket egy jó kis kuszkuszba is. És ha már kuszkusz, nem feltétlenül kell zöldségekkel megbolondítanunk, a méz és a pirított olajos magvak, illetve a mazsola remekül feldobják.
gombapörkölt
Imádjuk a pörköltet, de nem kell mindig hús! A krumpli, a rizs néha a fülünkön jön ki. Ez a recept egy jó alternatíva abban az esetben, ha bennünk van a kísérletezői kedv, és a hazai ...
különleges saláták
Kuszkusz helyett elkészíthetjük ezt a salátát bulgurral is. A salátát leönthetjük egy kis joghurttal is.
kuszkusz
Ez a recept még a makrobiotikus diétám ideje alatt született meg. Egyszerű, ízletes és pillanatok alatt elkészíthető fogás. Szirupot használva pedig teljes egészében megfelel a ...
Zöldségek és püréik
A zöldségeket pürésíthetjük is. Tejet, tejszínt és vajat hozzáadva pedig csodálatos pépeket kaphatunk. Egy kevés szerecsendió vagy márványsajt pedig csodákat művel, például egy jó kis karfiol- vagy brokkolipürével.
zöldséges egytálétel
Kivételesen nem ajánlgatom a blog megtekintését (bár miért ne? :) ), mert ezt a pofonegyszerű vegetáriánus egytálételt egyetlen konkrét személynek, Ciarának készítettem, akinek a ...
A sárgarépa- vagy sütőtökpüréhez – habár még nincs szezonja – pedig igazán jól illik egy kevés fahéj vagy szegfűszeg.
Dobd fel a megszokott köreteket! >>
pürék
Nem akartam mindig az unalmas krumplipürét tálalni, így kerestem egy receptet sütőtökhöz, amit minden formában szeretünk. Érdemes a sütőtököt megmosva és darabokra vágva héjastul ...
pürék
Tovább ismerkedem a nyerskonyhával. Finom zsenge céklám van, és kívánom is céklát nagyon, de a zöldségsalátákat most egyáltalán nem. Ennek a turmixnak az állaga inkább egy ...
pürék
A sárgarépapüréknek általában nagyon domináns répaízük van, ezért nem szoktam készíteni. A curry nagyon jól kiegészíti a répa ízvilágát, nagyon kellemes összhangban vannak ...
Édesek és köretek
Sok embernél kiveri a biztosítékot a gyümölcsök hússal való fogyasztása, mi mégis erre biztatunk titeket. Egy próbát mindenképpen megér. Egy finom fűszeres alma, egy grillen sütött barack, márványsajttal töltött körte vagy az aszalt szilva, mind-mind remek választás lehet egy sült húshoz.
Édes kontra sós >>
meleg saláta
Régen láttam tv-ben, és most eljött az ideje, hogy kipróbáljam a grillezett őszit.
Zseniális! Különlegessége a málnás balzsamecet, amit nagyon szeretek, ezért sokszor használom. ...
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>