Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Hát én konkrétan zavarba jöttem, annyira egyszerű ez a fokhagymapucolási mód. Hogy nem gondoltam eddig erre?? Nézzétek.

Őszintén szólva önző módon választottam ezt a videót, annyira megörültem neki. Én ugyanis imádom a fokhagymát, egészséges, isteni aromát ad gyakorlatilag mindennek, tudom-tudom, büdös, de nem érdekel, annyira jó. Viszont: utálom megpucolni és felvágni, és szerintem sokan vagyunk így ezzel. A fokhagymanyomót sosem szerettem, rossz tisztítani, a fél fej ráadásul benne marad, így marad a kés lapjával lapítás, majd aprítás, esetleg reszelés (kolleganőm tanította.) Na de ez, ez ez annyira egyszerű, mint egy pofon. Másfél perces a videó, de maga a procedúra 2 mp. Végy egy normál méretű üveget, aminek azért van súlya, például egy teli csemegeuborkás befőttes üveget, és vágd a talpát erőből az asztalra fektetett héjas fokhagymagerezdhez. A héj is leugrik ijedtében, és maga a gerezd is felaprítódik. Egy mozdulat. Mi, lusta fokhagymaimádók, tartsunk össze! Imádom.

Olvastad már?

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

(via huffingtonpost)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...