Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából
Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány levesbetét-receptet, amelyekkel a legegyszerűbb levest is percek alatt izgalmassá tehetjük. De először nézzük, milyen fajták léteznek!
Kruton, levesgyöngy
A legegyszerűbb levesbetét, ami csak létezik. Vásárolhatunk készen is, de pillanatok alatt elkészíthető otthon. Mi az utóbbi változatra szavazunk, megkímélve magunkat pár felesleges adalékanyagtól. A hozzávalókat sem kell külön beszerezni, hiszen a krutonhoz nem kell más, mint szikkadt kenyér vagy zsömle, illetve a levesgyöngyhöz liszt, tojás és olaj.
Tészták
Szintén a gyors levesbetétekhez tartoznak. Főleg, ha készen vásároljuk a száraztésztát. Itthon főként az eperlevél, szarvacska, cérnametélt és a jó, öreg betűtészta a favorit. Ami biztos, hogy ezek közül mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Ezt talán felesleges is ragoznunk.
De mi van a házi tésztákkal? Legyen az csurgatott, csipetke vagy valamilyen töltött gombóc, csodákat művel a levessel. A házilag készült tészták nagy előnye, hogy rendkívül hamar megfőnek, így körülbelül időben ugyanott vagyunk egy saját készítésű tésztával, mintha megvárnánk, míg a bolti száraztészta megfő.
Galuskák és gombócok
Kevesen szánják az időt egy gombóc elkészítésére, pedig a fáradozást nagyon is megéri. Emlékezzünk csak vissza nagymamáink leveseire. Amitől olyan ízletesek voltak, az a türelem és a szeretet, amivel készültek. Én személy szerint szívesen áldozok energiát ezekre a finomságokra. Legutóbb egy maceszgombóccal rukkoltam elő, és nem maradtak el az elégedett mosolyok. Így nekem duplán megérte a belefektetett energiát.
Hogyan lesz a pászkából macesz?
Ha semmiképpen sem áldoznánk túl sok időt a pepecselésre, egy egyszerű palacsintából is szuper levesbe valót rittyenthetünk. Csak fel kell csíkoznunk a már megsült tésztát, és kész is. Mehet a levesbe!