Megvan a Bocuse d'Or nyertese!

Nagyon izgultunk, a lényeg pedig, hogy nem térünk haza üres kézzel a 30. Bocuse d'Or-ról - két díjunk is van, és mienk a 4. hely! A legjobb viszont az USA lett.

Az USA nyerte a 30. Bocuse d'Ort, a Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapaté lett a legjobb hústál különdíja, ezen kívül a legjobb plakát közönségdíja is, és mienk a megtisztelő 4. helyezés is összesítésben!

Második helyezett lett Norvégia, bronzérmes Izland. Először fordult elő, hogy nem európai ország nyerte versenyt.A legjobb vegán tál és a legjobb segítő, azaz comis díját a franciák kapták.

GRATULÁLUNK Széll Tamásnak és csapatának, és az összes résztvevőnek!

A legjobb hústál díja a magyaroké

A Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny lyoni döntőjének első versenynapján, 2016.01.24-én, kedden mutatta be a zsűrinek a magyar csapat a tálon felszolgált húsételt és a tányéron kínált vegán fogást. Széll Tamásnak és csapatának sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, ennek megfelelően mindenki bizakodva várta az eredményhirdetést.

A nemzetközi szakácsversenyen kedden és szerdán is 12-12 csapat főzött, a versenyfogások egyik kötelező alapanyaga a különleges bresse-i csirke volt, de a magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűntek.

A győztes plakát

VEGÁN TÁL:

grillezett zeller magyar szarvasgombával, savanyított erdei medvehagymával és tökmaggal, továbbá cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével. Készítettek sárgacéklát és hagymadzsemet savanyított bodzával, Tokaji furminttal, paprikával és mustármaggal is, valamint körtét petrezselyemolajban konfitálva, petrezselyemszárral.

A tálon volt pirított póréhagyma fekete borssal és savanyított citrommal, roppanós gyökér és csicsókapüré, valamint dió és gombazselé, Tokaji ecet gyöngyök és savanyított répák. Mártásuk hozzá petrezselyemkrém volt, továbbá grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgombával.

Vegán téma / Széll Tamás és csapata

HÚSÉTEL:

bresse-i csirke és tenger gyümölcsei. Készítettek grillezett csirkecombot, szárnyat és belsőségeket, homárt fűszerekkel és erdei gombákkal, csirkemellmozaikot ropogós csirkebőrrel, csirkezsírral és roppanós „tölgyfalevélkékkel”, folyami rákot paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal.

A köretek között volt sárgacékla és hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba, továbbá marinált zöldborsó savanyított citrommal, mangalicasonkával és csicsókapürével, illetve céklazselé meggyecettel, sült kacsamájjal és zöldalmával, mustár- és tökmaggal, sóskavirággal.

A NYERTES HÚSTÁL / Bresse- i csirke & Tenger gyümölcsei

Még több Széll Tamásról és Bocuse d'Or, nemzetközi szakácsversenyről:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek