Az USA nyerte a 30. Bocuse d'Ort, a Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapaté lett a legjobb hústál különdíja, ezen kívül a legjobb plakát közönségdíja is, és mienk a megtisztelő 4. helyezés is összesítésben!
Második helyezett lett Norvégia, bronzérmes Izland. Először fordult elő, hogy nem európai ország nyerte versenyt.A legjobb vegán tál és a legjobb segítő, azaz comis díját a franciák kapták.
GRATULÁLUNK Széll Tamásnak és csapatának, és az összes résztvevőnek!
A Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny lyoni döntőjének első versenynapján, 2016.01.24-én, kedden mutatta be a zsűrinek a magyar csapat a tálon felszolgált húsételt és a tányéron kínált vegán fogást. Széll Tamásnak és csapatának sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, ennek megfelelően mindenki bizakodva várta az eredményhirdetést.
A nemzetközi szakácsversenyen kedden és szerdán is 12-12 csapat főzött, a versenyfogások egyik kötelező alapanyaga a különleges bresse-i csirke volt, de a magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűntek.
VEGÁN TÁL:
grillezett zeller magyar szarvasgombával, savanyított erdei medvehagymával és tökmaggal, továbbá cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével. Készítettek sárgacéklát és hagymadzsemet savanyított bodzával, Tokaji furminttal, paprikával és mustármaggal is, valamint körtét petrezselyemolajban konfitálva, petrezselyemszárral.
A tálon volt pirított póréhagyma fekete borssal és savanyított citrommal, roppanós gyökér és csicsókapüré, valamint dió és gombazselé, Tokaji ecet gyöngyök és savanyított répák. Mártásuk hozzá petrezselyemkrém volt, továbbá grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgombával.
HÚSÉTEL:
bresse-i csirke és tenger gyümölcsei. Készítettek grillezett csirkecombot, szárnyat és belsőségeket, homárt fűszerekkel és erdei gombákkal, csirkemellmozaikot ropogós csirkebőrrel, csirkezsírral és roppanós „tölgyfalevélkékkel”, folyami rákot paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal.
A köretek között volt sárgacékla és hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba, továbbá marinált zöldborsó savanyított citrommal, mangalicasonkával és csicsókapürével, illetve céklazselé meggyecettel, sült kacsamájjal és zöldalmával, mustár- és tökmaggal, sóskavirággal.
Még több Széll Tamásról és Bocuse d'Or, nemzetközi szakácsversenyről:
Ezeket olvastad már?
Eljött a nap: a világ a magyar gasztronómiát csodálta a...
A Bocuse d’Or lyoni döntőjének első versenynapján, kedden mutatta be a zsűrinek a magyar csapat a tálon felszolgált húsételt és a tányéron kínált vegán fogást.
NosaltySzéll Tamásék bemutatták a magyar tányért a lyoni Bocuse d’Or-on
Lyonban az első versenynapon, utolsóként kezdték reggel 10 óra előtt nem sokkal a főzést. A második tányért 3 óra 25 perckor vitték a 24 fős zsűri elé.
NosaltyEzeket az ételeket főzi Széll Tamás és a magyar csapat!
Többé nem titok: ezek az ételek készülnek el a magyar csapat kezei alatt a Bocuse d'Or-on. A magyarok 9:50-kor rajtoltak, ezekben a percekben már a boxban vannak.
NosaltyIntim videóban mutatja meg a magyar sztárséf, hogyan készül a...
Hangulatos és intim kisfilmben mutatkozik be a világnak Széll Tamás, a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar indulója.
Hering András