Megvan 2017 cukormentes tortája: PÖTTYÖS PANNI névre hallgat, és már most imádjuk!

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült, Pöttyös Panni névre keresztelt tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2017-ben.

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült, Pöttyös Panni nevezetű tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

A Pöttyös Panni

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

Márciusban már írtunk a versenyzőkről:

Szerinted melyik legyen a 2017-es év Ország tortája? Ezek a döntősök

A verseny győztese tehát idén a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg.

A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.

A Pöttyös Panni felszeletelve

Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja a nagyközönség a Várkert Bazárnál.A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes cukrásza egy Kenwood professzionális robotgépet nyert.

A Pöttyös Panni egyben

Különdíj: a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. különdíját a Frer Cukrászda érdemelte ki a Málnás passióval. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíjasa a Homok aranya a Horváth Cukrászdától és az Édességlabor tortája, a Kócos kajszi lett. A négy díjazott torta nemcsak a cukorbetegek választása lehet, mindenkinek ajánljuk, aki ügyel rá, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

Ezeket olvastad már?

12 félórás nyári torta

Nem kell feltétlenül alkalmat keresni arra, hogy torta legyen repertoáron. Főleg, ha fél órán belül elkészül! Ezekkel a könnyed, nyári finomságokkal nem nyúlhatsz mellé.

Nosalty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...