Megmutatjuk, milyen ételekhez milyen sajtot is használj!

Összegyűjtöttük a legismertebb holland sajtokat, hogy megmutassuk nektek, milyen ételeket készíthettek belőlük. (x)

Hollandia nem csak a gyönyörű tulipánjaira lehet büszke, de a kiváló minőségű sajtjaira is. Szerencsére, nem kell Amszterdamig utaznunk, hogy megkóstoljuk a hagyományos holland sajtokat, mert a Frico márkának köszönhetően itthon is széles választékban elérhetőek már. És hogy milyen ételekhez milyen holland sajtok illenek? Mutatjuk!

Gouda

A legismertebb és egyben legnépszerűbb holland sajtfajta. Nevét egy holland városkáról, Goudáról kapta, ahol már a több száz éve tartottak vásárokat. Érlelési ideje 4 héttől akár egy évig is terjedhet.A fiatal Gouda sajt krémes és lágy ízű. Az érés során veszít nedvességtartalmából, így lesz az íze egyre karakteresebb.

Rendkívül sokoldalú sajtfajta, felhasználhatósága is sokrétű. Könnyen olvadó sajtfajta, így kiváló sütőben készült ételekhez, pizzákhoz, melegszendvicsekhez, vagy akár levesekhez is:

Holland sajtleves Gabystól

Egy netes oldalon találtam. Megtetszett, megfőztem. Állítólag eredeti holland recept. De ha nem, akkor nem....:) A lényeg, hogy nagyon finom. Érdemes kipróbálni.

Enyhe ízének köszönhetően ideális akár önmagában, vagy használhatod salátákhoz, hideg ételekhez is:

Sajttekercses tál

Buli hatodik fogása. Nagyon rettegtem tőle, mert még soha nem készítettem, de olyan szerencsés voltam, hogy kedves szakácstársunk, Olaszné Anci kiváló tanácsai alapján bele mertem ...

Edami

Az edami az észak-hollandiai Edam kikötőjéből származó, tehéntejből készült sajt. Könnyen felismerhető jellegzetes gömb formájáról és piros külső bevonatáról. Az enyhén érlelt Edámi sajtnak enyhe, sós és savanykás íze van, az érés során válik erősebbé.

Ez a sajttípus kiváló szendvicsekhez:

Cubano

Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.

Maasdaam

Ezt a sajtfajtát a nagy lyukak miatt a holland ementáliként is emlegetik. Tehéntejből készül, érlelési ideje körülbelül 4-5 hét. A Maasdam egy édeskés, diós ízvilágú sajt. Karakteres ízének köszönhetően kiváló szendvicsekbe, de jó olvadékonysága miatt tökéletes meleg ételekhez,vagy akársajtfondühöz is.

1kg Frico sajt 10 liter tejből készül. A sajt koncentrált formában tartalmazza a tej összes értékes alkotóelemét. Tökéletes fehérje, vitamin és ásványianyag-forrás: 70 g sajt 100g hús fehérjetartalmával egyenlő, A;B; D; és K vitamint tartalmaz,sőt 4 szelet sajt már 1 napi Kalcium szükségletet fedez. Keress még több Frico-sajtot itt!

Chevrette kecskesajt

100%-ig friss Holland kecsketejből készült prémium kecskesajt. Összetéveszthetetlen, fehér színe van.

Vegetáriánus ételek és saláták tökéletes kelléke lehet ez a lágy, enyhe ízű kecskesajt, de előételnek is kiváló:

Füstölt sajt

Hagyományos, valódi bükkfán füstölt sajt. Íze jellegzetes, kellemesen füstös. Állaga krémesebb, füstölt íze áthatóbb a hazánkban megszokott füstölt sajtokénál, tökéletesen illik a magyar konyha ízvilágába, és a különleges ételekhez egyaránt.

Füstös íze és állaga miatt jól illik pizzákra és szendvicsekbe:

Almás-sajtos quesadilla chorizoval

Sütöttem már almás-sajtos melegszendvicset, és még akkor olvastam, hogy a savanykás almához a füstölt sajt passzol. Így amikor megláttam a boltban, hogy a zöld alma akciós, rögtön ...

Keress még több Frico-terméket itt!

Legújabb receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!