Az egész az avolattéval kezdődött:
Majd a répalattéval folytatódott:
A kávézást tekintve a világ a feje tetejére állt. A avokádóba töltött tejeskávé csak viccnek indult, de egy járvány lett belőle, ami az Instagramon rohamosan terjed. A melbourne-i Truman Café kreációjára válaszul készítették el a sydney-i Locals Cornerben a carrot lattét, avagy a répában felszolgált tejeskávét. Túl messzire mentek? Aligha!
Rájöttünk, hogy lehet még fokozni a kávézás élményét.
A 444 után szabadon, mi is megalkottuk a saját kávékreációinkat. Már az előkészületek is során meggyűlt a bajunk a zöldségekkel és gyümölcsökkel. Egy tököt, sárgadinnyét viszonylag egyszerű kibelezni kiskanállal, de egy kőkemény répát, vagy egy uborkát már nehezebb. Figyelem, a következő termékeket csak a legbátrabbak próbálják ki:
1. Spárgatökös latte
Talán senkinek nem kell bemutatni az Egyesült Államokban ősszel slágertermékként árusított sütőtökös ízű tejeskávét, pumpkin spiced lattét. Mi ennek a kávékülönlegességnek a nyári változatát készítettük el spárgatökből. A tököt félbevágtuk kibeleztük, megszabadítottuk a magoktól, az aljából levágtunk egy kis darabot, hogy ne dőljön ide-oda, majd jöhetett bele a kávé és a tejhab.
Szomorúan konstatáltuk, hogy a kávé egyáltalán nem vette át a tök ízét, ezért ezt a különlegességet azoknak ajánljuk akik szeretik az intenzív kávéízt, de nem akarnak semmilyen meglepetés aromát. A kávéscsészét is tökéletesen helyettesíti.
2. Uborcino
Az uborka mindenhogy jó, salátában, savanyítva, kovászosan, levesként, smoothieba vagy éppen egy pohár vodka mellé. Miért pont a kávéval párosítva lenne kivétel? A vélemények magáért beszélnek:
- Egy kis gin tonikkal elmenne.
- Először jön a rossz kávéíz, aztán pofoncsap az uborka üde frissessége.
- Olyan, mintha keserű uborkalét innék.
Az uborcino pedig nem csak finom, de az uborkát nyersen elfogyasztva még egészséges is. Igazi hipszter kávékülönlegesség.
3. Kivipresso
A zöldségek után átnyergeltünk a gyümölcsökhöz. Mi passzolhatna jobban a kávéhoz, mint egy markáns ízű dél-ázsiai gyümölcs, a kivi. A félbevágás után kivájtuk a kivi finom húsát, amit jól meg is ettünk (kell a vitamin) majd a kis kivipoharakba beleöntöttünk a frissen lefőzött jó erős espresso-t. Az eredmény egyszerűen zseniális.
Meglepően jó íze lett az italunknak. A kávéíz mellett egyaránt érezhető a kivi édessége és fanyarsága. Vigyázzunk, a kivipresso kizárólag frissen fogyasztva finom! Néhány perc eltelte után a kávénak mosogatólé íze lett.
4. Melonlatte Macchiatto
Itt a nyár, és a piacokon már kaphatók a korai érésű dinnyék. A görögdinnye túl nagy egy kávé felszolgálásához, ezért mi inkább a kisebb, édesebb ízű sárgadinnyét választottuk kávénkhoz. A gyümölcs az előkészületek során valószínűleg elkezdhetett erjedni, vagy túl édes volt, mert az íze egészen bizarr lett:
- Mintha badacsonyi bortúrán lennék. Olyan mint a rossz cefre,
- Minthabelehányták volna a kávét a dinnyébe
- véleményeztük a kollégákkal a habos kávécsodát, ami egyértelműen a leggyilkosabb élmény volt a kávékóstolás során.
+ Elkészítettük az avolattét és a carrot lattét is.
Végezetül elkészítettük a közösségi médiában is híressé vált avolattét is. Egy avokádót kibeleztünk, majd jöhetett a kávé és a tejhab. A végeredmény semmi extra. Sima latte ízt kapunk, az szupergyümölcs íze egyáltalán nem érződik a kávén.
Ugyanez a helyzet a répás latte kávéval is, azzal a különbséggel, hogy beletelt néhány percbe, mire sikerült egy krátert vájni a répába, hogy bele tudjuk önteni a kávét és a tejet. Macerás elkészítés, semmi utóíz. Teljesen értelmetlen küszködés az egész.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Itt van a kávé, amit nem csak az ördög fog...
Mindig is akartál egy olyan koffeintartalmú italt, ami pont úgy fest, mint a lelked sötét bugyra? Mázlid van, megérkezett a goth latte, ami hadat üzen az unikornis őrületnek.
Hering AndrásEzek az amerikaiak megőrültek: unikornisokat isznak, az internet kiborult
A Starbucks háza táján folyamatosan zajlanak a kísérletek iszonyatosan trendi italok kifejlesztésére, és ezt most sem volt másképp: hódít az unikornis-frappuccino!
adminValószínűleg most gyalázták meg a kávét! Te kipróbálnád az új...
A gasztronómiai iránt érdeklődő ember azt gondolná, már minden furcsaságot látott az életben, és nem érheti meglepetésként egy-egy fura ital vagy kaja. Tévedtem!
Fenes GábrielEzért sülhet el jól, ha véletlenül egy csipet sót hintesz...
Te megkóstolnád a sós kávét, vagy már a gondolatától is rosszul vagy? Nem tűnik biztatónak, pedig van benne lehetőség: akár cukorhelyettesítőként is működik a trükk.
Gréti