Márciusi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a márciusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Márciusban már rügyeznek a fák, érdemes kimozdulni!

V. Kézműves Magyar Ízek Vására – március 8–10.

A Kézműves Magyar Ízek Vására a hazai termelőket, alapanyagokat és gasztrokultúrát hivatott ismertetni és népszerűsíteni az érdeklődőkkel. A Gasztropontokon meghatározott ételcsoportokból kóstolhatunk, lesznek sonkák, kolbászok, főzelékek, édességek, halak, sajtok, s persze kísérőként kiváló hazai borokat és pálinkákat is hörpintünk!

További információ >>

VinCe Budapest – március 8–10.

Mesterkurzusok, óránkénti ingyenes borkóstoló, igazi sztárnevek: a Gaja borászat, Kína és a háborús övezetek borai, a borvilág jedilovagjai, a Master of Wine címmel büszkélkedők közül nyolc szakértő is mesél a kedvencéről. Persze a gasztro sem hever pamlagon, kézműves sonkák és sajtok várják az ínyenceket a Corinthia Hotel Budapest helyszínén.

További információ >>

Gyulai Kolbász- és sódarmustra – március 15–17.

Három napon keresztül az immár hagyományosnak számító fesztiválon a térség legjobb füstölt áruival találkozhatunk, kolbászból, sonkából nem lesz hiány! Esténként ingyenes koncertekkel, napközben játszóházzal és persze sonka- és kolbászversennyel várnak!

További információ >>

Májas és véres hurka

Ez a recept nem egy háromfős család vacsija. Ez itten kérem, egy komplett disznó „feldolgozásának” végeredménye, úgyhogy pontos arányokat és súlyokat nem mindig tudok mondani, ezt a ...

Borkomp Fesztivál – március 16–17.

Dunai panoráma és az ország legjobb borai? Nehéz elképzelni tökéletesebb budapesti hétvégét, mint a 22 borvidék kiválóságait felvonultató sétahajózáson részt venni, kóstolni és csak csodálkozni, hogy ez a város még mindig mennyire lenyűgöző. A hajózás időtartama alatt borbemutatóra is lehet számítani.

További információ >>

Tavaszi Pincenyitogató - 2013. március 23-24.

Első alkalommal rendelzi meg a Vintegro Pinceszövetség Hajós-Pincefaluban a Tavaszi Pincenyitogató bor- és gasztrofesztiválra, ahol negyven borospince képviselteti magát, a finom borok mellé pedig gasztroutcában csipegethetünk finom falatokból. A rendezvény ingyenesen látogatható, kóstolójegy és pohár a bejáratnál váltható!

További információ >>

Budavári Húsvéti Sokadalom – március 30.–április 1.

Második alkalommal húsvétolhatunk a Várban, a böjti időszak lejártával pedig nem is akármilyen kulináris ínyencségekkel tarkítva! Idén Székelyudvarhely a meghívott vendég, a Borterasz a hazai borok szerelmeseit csábítja kóstolásra. A színpadokat egész nap hazai zenekarok uralják, a gyerekeknek pedig játszóházról is gondoskodnak a szervezők!

További információk >>

A Kóstolgató rovat további cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...