Maradj fitt télen is!

Mostantól nem lehet több kifogás, hogy miért nem fogyasztunk télen is salátát! Egészségesek, és telítősebbek nyári társaiknál, így megelőzhetők a téli nassolási rohamok!

Semmi esetre sem mondhatjuk el, hogy télen nem igényel külön szervezést, hogy friss zöldségekhez juttassuk a vitaminhiányos, ínséges időkben a szervezetünket. Jobb, ha nem is állunk neki paradicsomos, paprikás, fejessalátás gyönyörűségekről álmodozni – ezeknek nincs itt a szezonja, akármennyire is próbálja az üzletek szépen megvilágított zöldséges standja ezt elhitetni velünk. Nem állítjuk, hogy a téli saláták energiaszegények – bár van közöttük ilyen is –, de ilyenkor egyébként is több energiára van szüksége a testünknek és nekünk is jobban esik egy kiadósabb saláta. Na nem kell nagy zsonglőrködésre gondolni: csicseriborsó, bab, lencse, burgonya, a vékonyabb fogásokért cékla és zeller is kerülhet a tányérokba: persze nem együtt, hanem külön-külön elkészítve, beízesítve.

Top 3: szépülj velünk! >>

{ GALÉRIA = title:Sal%C3%A1t%C3%A1k%20t%C3%A9lre%20is%20-%20ezeket%20szeretni%20fogod!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Jó tudni: a zellert vágjuk nagyon vékony szeletekre, mert a karakteres ízt így élvezhetjük leginkább. A babot, lencsét mindenképpen áztassuk nyolc órán keresztül, hacsak nem konzervet használunk. Céklasaláta főttből vagy sültből is készülhet, ha ez utóbbit választjuk, ne feledjük alaposan becsomagolni alufóliába a gumókat. Ha minden ihletünk cserben hagyott és különben is csak burgonya és hagyma árválkodik a kamrában, akkor elő a jól bevált, ecetes krumplisaláta receptjével!

Olajozott finomságok >>

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...