
Rengeteg olyan finomság van, amit leginkább reggelire tudunk elképzelni. Nem arról van szó, hogy egy friss croissant, egy meleg bagel, egy illatos omlett vagy egy gőzölgő kakaós csiga ne esne jól a nap bármelyik szakában, de próbáltátok már reggel? Itt az alkalom, hogy a világ legjobb reggelijével lepjük meg magunkat és a szeretteinket!
Frissen a sütőből
A házi péksüteményt érdemes egyszerre ipari mennyiségben legyártani, majd lefagyasztani, hiszen a legtöbb kalács, briós és édes csiga harmatfrissnek tűnik, miután eltöltöttek pár percet a forró sütőben. Ebben az esetben elég egy kis házi vaj, nyáron, s. k. eltett lekvár és aranyszínű akácméz, na meg egy pohár forró ital, és máris nem érezzük a kinti hideget. Ha valami teljesen friss péksüteményhez van kedvünk, választhatunk hidegen kelt verziót, amit este összedobunk, és reggelig „megérik" a hűtőben, de készíthetünk egy expressz finomságot is. Lényeg, hogy a pizsamát hagyjuk magunkon, komótosan eszegessünk, majd bújjunk vissza a paplan alá, és élvezzük, hogy nem kell ebédet főznünk – hiszen jól bereggeliztünk.
Édes túrós fonat
A nemrég ajándékba kapott süteményeskönyvekből ezeket a kis édes fonatokat készítettem el elsőként, a család aprónépének nagy örömére:-).
Velencei briós limoncellokrémmel
És még mindig a házi Limoncello felhasználása. Még mindig tart a szerelem, még mindig felcsillan a szemem, ha olyan receptet találok, amibe belekerül. Az ötletet a Limoncello ...
Lala kifli
Annyira csábítóan mosolyogtak a Lala kiflik Limara pékségében...meg kellett sütnöm, hogy megkóstolhassam! Frissen a legfinomabb, kitűnő vendégváró!
Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából
A hidegen kelt tészta előnyeiről itt már írtam. Változatosan felhasználható. Most kakaóscsiga készült belőle.
Briós Ízes kalandok konyhájából
A briós a franciák kedvelt péksüteménye, szívesen fogyasztják reggelire. Sok – bonyolult és egyszerűbb – receptje létezik, a formázása is igen változatos. Ezúttal egyszerűen ...
Fahéjas muffincsiga pirinyó dióval meghintve
Ez egy igazán könnyen elkészíthető, látványos finomság, melegen a legjobb! Nem jellemző, hogy megélné a másnapot :), most is csak azért menekült meg pár darab, mert kóstolóba ...
Nemzetközi palacsinták
Nagyobb tömeg (az „urunk" és a gyerkőcök), illetve éhesebb baráti társaság viszonylag gyors elcsendesítésére is rendkívül alkalmas mindenféle palacsinta. Na, nem feltétlenül a mi papírvékony kedvencünk, inkább a pufók, sütőporos, amerikai változat, esetleg a belgák kedvence, a waffel. Akár sós, akár édes verziót készítünk, biztosan hamar az asztalra kerül – ne felejtsünk el jó vastagon megöntözni juharsziruppal, vagy annak hiányában, akácmézzel!
Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta
A mértékváltáshoz van egy jó kis lista az eztettem.blogspot.com-on, de én már nem váltogatok: egyszerűbb volt beszerezni egy mérőpoharat.
Mascarponés amerikai palacsinta gyümölcsszósszal
Régóta szerettem volna kipróbálni az igazi amerikai palacsintát, de a gugliba beütve annyi recept jelent meg, hogy kishíján a fejem megfájdult tőle :). Szerencsére eszembe jutott, hogy ...
Sajtos gofri
A gyerekek kicsit csalódottak voltak, hogy nem a megszokott édes gofri készült. Ma pótolnom kell gyorsan. Nekünk felnőtteknek viszont nagyon bejött. A sajtos lángos és a lapcsánka jutott ...
Pufók palacsinták
Még nem írtam be egy reggeli receptet sem, pedig ez a kedvenc étkezésem, és ha csak lehet, megadom a módját, hétköznap sem szívesen érem be legalább a jól bevált lágytojás, pirítós, ...
Roppanós gofri
A párom a gofrit csak ropogósan szereti, ráönti a pudingot, ami kellően felpuhítja a tésztát. Annyi a lényege, hogy jóval tovább kell sütni, mint a megszokott gofrit. Ha valaki nem ...
Banános amerikai palacsinta Ízes kalandoktól
Egészen idáig nem sütöttem amerikai palacsintát, valahogy nem izgatott. De aztán találkoztam Jamie Oliver receptjével, amelyet igen egyszerűnek, ötletesnek találtam, így kedvet kaptam az ...
Amerikai palacsinta fehérboros aszalt szilvával
A hétvége az aszalt szilva jegyében telt, csak úgy jött az ötlet :) A palacsinta alaprecept a Szakácsok könyvéből származik.
Rántották és omlettek
Első pillantásra szinonima, mégis van egy kis különbség: a rántottát a serpenyőben darabokra szaggatjuk, míg az omlettet elegánsan átfordítjuk, ha az egy egyik oldala már átsült. Mindenesetre mindkettő tökéletes egy kiadós hétvégi reggelinek! Szezonálisan igazíthatjuk a belevalókat, turbózhatjuk kolbásszal, hagymával és szalonnával – ez esetben tényleg nem kell ebédet készítenünk –, zöldségekkel, halakkal, krumplival vagy fűszerekkel. Készülhet spanyolos tortilla, olaszos frittata vagy az angolok kedvence, a ham and eggs – az a nap, ami tojással indul, csak jól folytatódhat!
Eggs Benedict avagy Benedek tojás
Többféle story is létezik, az egyik szerint 1894-ben Lamuel Benedek nyugalmazott bróker besétált a Waldorf hotelbe,és másnapossága enyhítésére rendelt vajas pirítóst szalonnával, ...
Pirítós rántotta
Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy ...
Füstölt lazacos tojásrántotta pirítóson
Még két éve reggeliztem először ilyet Angliában, akkor magyar házigazda apukám keze műveként, de az ízkombináció felejthetetlen maradt. Nem egy bonyolult ötlet, de remek - akármelyik ...
Chilis-avokádós omlett
Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket.
Gombás tojás
Nemrég a Vásárcsarnokban vettem egy kiló rókagombát, amihez ajándékként kaptam néhány csiperkét a nénitől. A reggeli rántottát turbóztam fel vele.
Kontakt ham and eggs
Annyira egyszerű, és mégis annyira finom reggeli. Hétvégeken, mikor van rendesen idő reggelizni, sokszor ezzel kényeztetem magunkat.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!