Levendulás bonbont a kádba - házilag!

Egy pörgős nap után tökéletesen ellazíthat minket a levendula illata és egy kád forró víz. Miért is ne kombinálnánk össze a kettőt?

Levendula

Tudtad?

A levendulát már évszázadok óta használják, mint enyhe nyugtatót. Segít csökkenteni a szorongást, a stresszt, és kiváló alvást biztosít. Sőt, még a fejfájást is képes elmulasztani!

Neki láttam hát fürdőbonbont készíteni házilag. Egyik fő célkitűzésem volt "ha már lúd, legyen kövér" alapon, hogy megpróbálok annyit legyártani, amennyit csak tudok: hogy örülnek majd a barátnőim, ha Mikulásra vagy karácsonyra egy ilyen helyes kis fürdőbonbonnal lepem meg őket!

Tavaly karácsonykor gyógynövényes testradírt készítettem nekik, igen nagy sikerrel. Receptért kattintsatok a képre!

Borsmentás testradír recept

A varázsbonbonokra visszatérve: manapság már igen sok helyen lehet kapni színes-szagos, csodaszép, és jó minőségűnek (tűnő) fürdőbonbonokat, de mindig fennáll a veszélye, hogy telerakják ilyen-olyan színezékekkel, kőolajszármazékokkal, a természeteshez közel sem álló adalékokkal. Ezért én az általam készítettre esküszöm, és bátran ajánlom érzékeny bőrű társaimnak is.

Levendulás fürdőbonbon

A hozzávalókat bármelyik drogériában vagy bioboltban könnyen beszerezhetjük, de érdemes mindenből jobb minőségűt választani, mégiscsak megfürdünk benne. Árban nincs nagy különbség, azonban fontos, hogy bőrünkre a megfelelő termékeket használjuk, hiszen pár perc elteltével már kimutathatóak a véráramban. Szóval csak természetesen!

A bonbon hozzávalói

Amire szükségünk lesz:

5-6 szál levendula, ami körülbelül 1-2 evőkanálnyit tesz ki, 1 evőkanál citromsav, 3 evőkanál szódabikarbóna, 10 csepp levendulaolaj, 1 teáskanál növényi alapú olaj. Ez lehet olíva, mandula, vagy ami épp a kezünk ügyébe kerül.

Mindenképp szárított levendulát használjunk, hiszen ha nedvességgel érintkezik, a szódabikarbóna azonnal akcióba lép vele. Így arra is különösen ügyeljünk, hogy elkészítésekor ne legyen vizes se a tál, amiben készítjük, sem pedig a kezünk!Egy üveg tálban keverjük össze a citromsavat a szódabikarbónával, adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat, egy teáskanál szárított levendulát, valamint növényi-, vagy mandulaolajat. Ha minden a tálban van, keverjük össze a hozzávalókat, míg kásás állagot nem kapunk.

Ha kész a massza, borítsuk ki egy sütőpapírra. Fogjunk egy formát, - lehet bonbon-, vagy mézeskalácsforma - kinek melyik a szimpatikusabb, majd kanalazzuk bele a kencét, és jól tömörítsük össze. Mézeskalácsformák itt! Hagyjuk legalább egy éjszakán át állni. Ha ezt nem szeretnénk kivárni, forma nélkül is készíthetjük, csak golyócskákat kell formáznunk.

Már csak valami csinos ünnepi csomagolásra van szükségünk, és kész is a remek ajándék!

(via James Wong)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...