Lendülj formába gyümölcsökkel!

Az egészséges életmódra történő tudatos átállást, és a vele együtt járó alakformálást nem lehet elég korán kezdeni. Nézzük máris a sikeres fogyókúrák zálogát, a vízben és rostban gazdag gyümölcsök listáját!

Zsírégető testmozgás

Ne feledjük, a gyümölcsök, igaz nagymértékben hozzásegítik szervezetünket a hatékony fogyókúrához, de a garantált siker természetesen, csak rendszeres testmozgással együtt valósulhat meg! Erre a célra a leghatásosabb az ún. ciklikusan változó, zsírégető kardio-edzés.

Fokozd az erőnléted! >>

Narancsot az asztalra

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a narancs jolly jokernek számít a mindennapi étkezések során, a fogyókúra ideje alatt pedig sikeres zsírégető harcot indít a kilók ellen.A narancs az egyik leggazdagabb rosttartalmú gyümölcs, ezért ajánlott könnyű ételek, mint pl. roston sült csirkemell, marhaszelet vagy hal mellé kiegészítőként fogyasztani. Étkezés után önmagában vagy juice-ként, desszert helyett fogyasszuk.

Grépfrút, a téli megmentő

Ez a csodálatos citrusféle, amellett, hogy nagyfokú vírus- és gombaölő, jelentős az antioxidáns-tartalma is, amely egyrészt fokozza a szervezet inzulinérzékenységét, másrészt pedig hatékonyan hozzájárul az ideális, egészséges testsúly kialakításához és tartós megőrzéséhez.

A grépfrút remekül felhasználható salsákhoz, roston sült csirkemellel vagy avokádóval készült könnyű ételekhez, de étkezés előtt egy csészényit is bátran fogyaszthatsz belőle, hogy étkezés előtt eltelítsen. Így főétkezés közben kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe. Minden nap a reggeli zabpehely mellé vagy önmagában fogyasztva, néhány hét alatt látványos zsírégető eredményeket érhetsz el a derekad és csípőd környékén.

A grépfrúttal, illetve naranccsal készült fogások mellé, ha citromos vagy lime-os ásványvizet iszol, garantáltan elkerülnek majd a téli nyavalyák!

Téli-déli gyümölcsök >>

Minden napra egy alma

Nem hiába tartja a közmondás, hogy minden napra egy alma, az orvost távol tartja, hiszen eme csábító gyümölcs magas B-komplex vitamin-, ásványianyag-, illetve nyomelemtartalmának köszönhetően tökéletes természetes immunerősítő. Az almafélék ugyanúgy, ahogy a zöld tea is, jelentős mennyiségű polifenol vegyületet tartalmaznak. Ennek az értékes antioxidánsnak rendkívüli anyagcsere-fokozó tulajdonsága egyértelműen bizonyított. Az almában található pektin pedig több órán át ellátja szervezeted energiával, így sokáig nem kell a korgó gyomroddal harcolnod.

Az almát minden nap, bármelyik hatékony, zsírégető gyümölccsel kombinálva fogyaszthatod reggelire.

Pótold a D-vitamint! >>

Csodatévő ananász

Az ananász igazi zsírégető császárnak bizonyul a fogyókúra idején, magas C-vitamin-, valamint nyomelem- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően pedig egész évben tökéletes immunerősítő. Szakértők szerint az ananászban található bromelin enzim hatásos gyulladáscsökkentő, rákos sejtek növekedését gátló, az emésztés során ételt lágyító, emésztést serkentő tulajdonságú. Mindemellett méregteleníti, és ez által ragyogóvá varázsolja bőröd szerkezetét.

A sikeres zsírégetéshez szükséged lesz egy kevésbé érett ananászra, melynek húsából hámozás után juice-t készíthetsz. A juice-ból naponta két alkalommal ajánlott, egy-egy pohárral meginni.

Kalóriatáblázat forrás: USDA National Nutrient Database for Standard Reference

A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...