Lélekmelengető levesek

Összeszedtük az ősz legfinomabb krémleveseit! Ilyenkor új életre kap a piac, így a sütőtök mellett számos ötletet adunk még, mit készítsünk hétköznapi estékre!

Ősszel már nagyon vágyunk a melengető, tartalmas levesekre. Nyáron dúskáltunk a ropogós, zsenge, finomabbnál finomabb zöldségekben és gyümölcsökben, jól feltöltöttük a vitaminraktárainkat. A téli nihil előtt ősszel még van lehetőségünk jó nagyot meríteni a természet kincseiből, sütőtök, póréhagyma, burgonya, zeller, brokkoli, csicsóka, birsalma, körte, gomba biztosan csatasorba állnak, hogy fenséges krémleveseket alkossunk belőlük a már hűvös ősz eleji estékre, begubózzunk és meghívjunk pár barátot egy jó nagy beszélgetésre!

Póréhagyma krémleves 1.

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt ...

Krémlevesek esetében az sem baj, ha bizonyos zöldségeket nem főzünk szét teljesen, sőt kifejezetten javunkra válik, ha nem engedjük a vitaminokat a légtér martalékává válni. Sütőtök esetében előre meg kell sütni az illatos, narancssárga gerezdeket, alapvetően édeskés ízvilágához tökéletesen passzolnak a hasonló ízek. Méz, gyömbér, chili, fahéj bármelyikével bolondíthatjuk, igazi szívmelengető, karácsonyt idéző hangulatot fog árasztani a konyhánk tőle.

Sütőtökös receptjeinket itt találod >>

A hagyma jó barátságot ápol például répafélékkel, fonnyasztás, párolás után öntsük fel zöldséglevessel (bio leveskockából is készülhet), ízlés szerint némi fokhagymával tovább diadalmaskodhat a jellegzetes hagymaíz a levesünkön. (Vigyázat! Randi előtt nem ajánlott!) Hasonlóképpen járhatunk el a gombával is, kevés hagymát lepirítunk, erre rádobjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkéket (ha akad otthon kis erdei gomba, dobjunk a levesbe pár szemet, nem bánjuk meg!) és megvárjuk, amíg elfő a gomba leve, majd felöntés alaplével, sűrítés, ahogyan kell.

Húsba vágó kérdések – tippek vegáknak

Rokfortos zellerkrémleves

Az egyik Vidék Íze című újságban találtam ezt a receptet. A zellerkrémlevest is nagyon szeretem és a márványsajt is egyik kedvencem. Kiváncsi voltam, hogy mi lesz kettejük ...

Körtekrémleves

Gyümölcsleves nekem mindig, minden formában és alapanyagól jöhet. Nyakunkon az ősz, ilyenkor körtéből készül. Ha ronda, nyálkás, esős idő van, akkor forrón, ha szép hosszú ...

A gyümölcslevesekről sem kell lemondanunk! Felaprított körtéket tegyünk fel főni a fűszerekkel együtt, mikor készen van, vegyük ki az ízesítőket, jöhet a turmix és a tejszín (vagy tej), hipp-hopp készen is vagyunk! Ízlés szerint jöhet rá pirított dió vagy mandula.

Gyümölcsleves receptjeinket itt találod >>

Tudtad? Rigó Jancsi nem csak süti! >>

Egészséges, gyors vacsora >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...