A zöldségek is lehetnek cukik

Rátaláltunk egy oldalra, ahol ennivalóan édes zöldségeket és gyümölcsöket álcáznak cuki kisállatokká. Tádám, mától tuti megeszi a gyerek a számára utálatos ételeket is!

Amikor eljön az idő, hogy a gyerek egészséges és végre szilárd ételeket egyen, a szülőknek általában egy sereg trükköt kell bevetniük, hogy valóban a kicsi hasában kössön ki minden falat. A szemet gyönyörködtető színek és formák, vicces motívumok sokat segíthetnek az adott helyzeten - így játszi könnyedséggel takargathatjuk és rejthetjük el a számukra nem kívánatos falatokat.

Korábban mi is készítettünk hasonló kedves ételeket - gyereknapra Mickey egér palacsintátsütöttünk,a hétköznapokra pedig előálltunkpár kreatív ötlettel!

A legfontosabb az összes ilyen és effajta aranyos ételnél, hogy legyünk kreatívak, és hagyjuk gyermekünknek is, hogy az lehessen. Itt most kivételesen nem kell betartani a "ne játssz az étellel!” parancsot, sőt!

Melyik kislány tudna ellenállni egy ilyen szuper cuki reggelinek? Még csak komolyabb kézügyességet sem igényel: csak félbe kell vágnunk egy zsömlét, negyedelni a banánt, tenni egy kis "arcpírt" a nyuszira mondjuk lekvárból, és kész is! Hát nem zseniális?

A bagoly még mindig trendállat - a csapból is ők folynak, mégis örök kedvencek. A nutellás-gyümölcsös bagoly elkészítésének bonyolultsági foka itt sem magas, ellenben nagyon kreatív tálalási ötlet!

Ha egynél több csemetével büszkélkedhetünk, készítsünk nekik vacsorára egy egész akváriumot. A siker tutira garantált!

Valószínűleg nem a zabpehely lenne a gyerekek kedvence, ha...ha nem ilyen zseniális cicafej királlyá varázsolták volna készítői. Hát ki tudna ellenállni?

Érdemes elkészíteni ezek közül bármelyiket, hiszen garantált mosolyokat zsebelhetünk be. Esetleges rizikófaktor, hogy átesünk a ló túloldalára, és annyira aranyos állatokat alkotunk, hogy sajnálják majd megenni őket a picik. Reméljük nem így lesz!

További képeket itt találtok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...