Jó, savanyított káposzta! A jobb sorsra érdemes vitaminbomba az egyik legolcsóbb alapanyag főzéshez és simán felveszi a versenyt bármilyen vitamintablettával is!
A savanyú káposzta az immunrendszerünk egyik legjobb barátja! Télen, amikor a színtelen-szagtalan zöldségek között válogathatunk csak, valódi megváltás egy tál savanyú káposzta, akár magában nyersen vagy valamilyen ételként elkészítve. Persze akkor jársz a legjobban, ha hőkezelés nélkül tankolsz fel káposztával, de nem lehet mindig nyersen szemezgetni... meg egyeseknek emésztési problémákat is okoz. Az biztos, hogy kiváló antioxidáns, bizonyítottan rákmegelőző, segíti az emésztést és télen nem elhanyagolható C-vitamin-forrásunk. Az erjesztéssel tartósított téli csemege savanyúságok, egytálételek kedvelt alapanyaga.
Frissensült-kalauz: vadászszelet >>
{ GALÉRIA = title:T%C3%B6ltve%2C%20levesk%C3%A9nt...%20tuti%20receptek%20savany%C3%BA%20k%C3%A1poszt%C3%A1ra!, 0,1,2,3,4,5,6 }
Levesként, székelykáposztaként legismertebb a savanyú káposzta felhasználási módja, itt Közép-Kelet-Európában különösen kedveljük a belőle készült ételeket, mondhatni jellegzetes fogások készülnek belőle. Sokan esküsznek rá, hogy felhasználás előtt a túlságosan savanyú káposztát jó hideg vízzel átmosni, mások ezt inkább kihagyják, mondván, elvész a káposzta eredeti íze. Akárhogyan is, kis adaggal nem érdemes kezdeni, jó hatvan dekával viszont már igen, mert biztosak lehetünk benne, hogy pillanatok kérdése és hűlt helyét találjuk a káposztás finomságoknak.
Önételrajz – Kulka János szakácskönyve >>
Hagyományosan használunk az ilyen ételekhez valamilyen füstölt húst, legyen az kolbász, szalonna, tagadhatatlan, hogy bármelyik nagyon izgalmassá teszi a savanykás ételeket. Kefírt is ajánlanak sokan a tálalásához, ha ez sok lenne a jóból, akkor maradjunk a tejfölnél. Töltött, rakott káposzta, korhelyleves – ezek a legnépszerűbbek, de összeválogattunk pár újító receptet is, hogy legyen ötlet az újdonságokhoz is!
A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>