A legjobb nyári savanyúságok

Ebben a nyári kánikulában friss, ropogós savanyúságra vágyunk, magában is megennénk. Ugyan tehetünk el belőlük télire is, de félő, hogy addigra nem marad!

Koviubi, te kis...

Nyáron szinte habzsoljuk a friss zöldségeket és gyümölcsöket, feltöltjük vitaminraktárainkat az ínséges téli időszak után. Ilyenkor érdemes a napsütötte finomságokból savanyúságot is készíteni, remélhetőleg fillérekért juthatunk majd az alapanyagokhoz.A nagy kedvenc, az örök befutó kovászos uborka, szinte egész nyáron ott lapul a hűtőkben. Fontos, hogy éréskor ne hagyjuk felforrni, mert nem lesz ropogós. Számos ízvariációja létezik, fűszerezzünk kedvünkre fokhagymával, kaporral, egyesek még a koriandert is bevethetik!

Kovászos uborka receptek itt >>

Kovászos uborka

A kovászos uborka az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság, ami a legtöbb magyaros ételhez illik. Én nagyon szeretem. Remélem most is jól sikerül, csak kicsit aggódom, mert ...

Csalamádé télire egyszerűen

Ezt a savanyúságot nem csak azért szeretjük, mert nagyon finom, hanem azért is, mert ennél egyszerűbb eltevési mód nem igen ismeretes. A legtöbb időt a szeletelés vesz el, de úgy ...

A vagány csalamádé

Másik nyári favoritunk a csalamádé, melyhez mindenképpen hibátlan zöldségeket, elsősorban rengeteg káposztát kell használnunk. Ehhez ízlés szerint válogathatjuk a többi hozzávalót: répát, mini dinnyét, vöröshagymát, paprikát, cukkinit vagy zöld paradicsomot. Minél többféle zöldséget mixelünk össze, természetesen annál finomabb lesz.

Csalamádéreceptek itt >>

A vegyes savanyúságok szintén nagy kedvencek, a képzelet szab csak határt a kreativitásunknak. Egyesek a karfiolra esküsznek, mások a répát teszik el, de az uborka szinte majdnem minden receptben megtalálható.

Egyszerűen csak tegyük el!

Fontos, hogy használjunk nagyon tiszta üvegeket a savanyúságokhoz és minimális tartósításra is szüksége van az eltett zöldségeknek, szalicilt minden nagyobb boltban kaphatunk. Az alapléhez cukor, és ecet és víz szükségesek általában, ez fogja aztán „kinyerni” a zöldéségekből az isteni, tiszta levet.

A legjobb savanyúság receptek itt >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...