Kucsmagombás, medvehagymás pite

E heti gasztrobloggerünk nagyszerűen párosította az aktuális szezon legjobb alapanyagait: medvehagyma és kucsmagomba. Aki a tökéletes tavaszi, zöldséges pitét keresi, annak üzenjük, hogy megtalálta!

A tavaszban a legjobb, hogy van újra friss kucsmagomba, csalán, turbolya, medvehagyma, és pár napja már csigát is lehet gyűjteni.

Szeretek a piacon kapható szezonális zöldségekből-gyümölcsökből főzni, de még jobban szeretem, ha a réten vagy erdőben gyűjtött hozzávalókból kerekedik pompás ebéd. Egy finom csalán- vagy turbolya-krémleves után (melyhez nem kell sok minden, csak egy hagyma, két krumpli, meg egy nagy csokor friss, zsenge csalán vagy turbolya és némi alaplé) laktató tavaszi főfogás lehet az alábbi kucsmagombás, medvehagymás pite.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag friss, leveles tészta
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej salotta hagyma
  • 30 dkg friss, hegyes kucsmagomba
  • 10 dkg apró csiperkegomba
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • kis csokor medvehagyma
  • só és frissen őrölt bors

  1. A leveles tésztát letekerjük és kibélelünk vele egy piteformát.
  2. Sütőpapírt helyezünk rá, megtöltjük rizzsel vagy száraz borsóval (ezt főzésre már ne használjuk, de félretehetjük vakon sütésre).
  3. 10-12 percig vakon elősütjük a tésztát 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben, így biztosítva, hogy az alja ne púposodjon fel és ne legyen „szalonnás”.
  4. Közben elkészítjük a kucsmagombás tölteléket: a vaj-olívaolaj keverékén megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott kucsma- és csiperkegombát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon.
  5. Ha elfőtt a leve, hagyjuk hűlni, közben felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejszínt meg az aprított medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a dinsztelt gombával.
  6. Belekanalazzuk a tölteléket a piteformában várakozó elősütött tésztára, betoljuk a 220 fokos sütőbe és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  7. Ha megsült, levágjuk a tészta lelógó széleit és szeletelve, langyosan tálaljuk.

{ GALÉRIA = title:Kucsmagomb%C3%A1s%2C%20medvehagym%C3%A1s%20pite, 1,2,3,4,5,6,7,8 }

A receptet itt tudod lementeni! >>

Anya, ez isteni!..." avagy Gabojsza konyhája blog >>

Anya, ez isteni!..." avagy Gabojsza konyhája a Facebookon >>

Ízletes kucsmagomba >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...