Könyvajánló: Csokoládé – jó kóstolást!

Akad-e még valami, amit nem írtak meg a csokoládéról? A könyv szerzője is feltette magának ezt a kérdést, és arra jutott, hogy igen. Sorra veszi hát öt érzékünket – nem tévedés, a hallásunkat is – és bevezet a csokoládékóstolás művészetébe.

A kóstolás lényege pedig, hogy a milliónyi ízből minél többet élvezhessünk. Ne gondoljuk, hogy elméleti okoskodásokat olvashatunk! Nagyon sok gyakorlati tanácsot kapunk a vásárláshoz, a tartósításhoz, az elkészítéshez és ahhoz is, milyen csokoládét társítsunk a borhoz, a tömény italhoz, a szivarhoz, a kávéhoz, a teához, hogy teljesebb legyen, kibontakozzon az ízharmónia.

Na, és persze, a receptek! A máz és a különféle krémek, öntetek, habok, a fudge, a mendiant, a sodó, a charlotte, a fondán, a madeleine, a fondü, a fánk, a szuflé, a fagylalt, a trüffel, a gofri, a torták és a sütemények, a forró és hideg csokoládéitalok készítése és a közben alkalmazott ötletek és trükkök mind a csokoládék csodás világába kalauzolnak el.

A gyönyörű képekkel illusztrált, a Geopen Könyvkiadónál megjelent kötet (Stéphan Lagorce munkája) a csokoládé szerelmeseinek minden igényét igyekszik kielégíteni – már a formája is olyan, mint egy tábla minőségi, kiváló csokoládé: kóstolásra ingerel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek