Konyhai katasztrófák

Megesik, hogy egy-egy konyhai akciónk nem úgy sül el, ahogy vártuk. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek. Ezeket senki ne próbálja ki otthon!

Kezdetnek legyen elég egy odakozmált kenyérlepény, vagy pizza, vagy mi ez

A szerkesztőségben a héten egy igen vicces összeállításra bukkantunk, amiben a legdurvább konyhai baklövéseket szedték össze. Mi nagyon jól szórakoztunk rajtuk, így nekiálltunk keresgélni és összeszedtük a legmókásabbakat.

Még a konyhában jártas háziasszonyokkal is megesik olykor, hogy a végeredmény közel sem úgy sikerül, ahogyan azt eltervezték. Odaég az étel, nem úgy sikerül, mint ahogyan a szakácskönyvben láttuk vagy éppen valamilyen kreatív megoldásunk mégsem bizonyult annyira hatékonynak.

Félresikerült macaronok

Velem is előfordult már, hogy csalódnom kellett. A legnagyobb melléfogásom talán az első macaron sütésem volt. Sokáig kerestem a legtutibbnak tűnő receptet. Gondosan megvettem hozzá minden alapanyagok. Szigorúan betartottam a receptben leírt szabályokat, arányokat és lépéseket, de végeredmény mégis botrányos volt… Szétfolyt, puha mandulás trutyit sikerült előállítanom, mindezt közel másfél órás konyhai ügyködéssel. Természetesen a kukában végezte, mert annyira használhatatlan volt, én pedig elkeseredtem. Átkoztam magamat, amikor megvettem a drága macaronsütő készletet, mert én azt gondoltam, hogy: „Áh, biztos nem lehet olyan nehéz, ez csak valami városi legenda, ráadásul még eddig minden sikerült, miért ez ne menne!?” Hát nem ment és be kellett látnom, hogy ez a süti tényleg nem a legegyszerűbb desszert. Másnapra persze összeszedtem magam és finomítottam a recepten, majd egyre jobb macaronokat csináltam és a 3-4. sütésre tökéletesre sikerült!

És akkor íme a csodás válogatás, ami után garantáltan nem fogjuk majd rosszul érezni magunkat, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük:

Majdnem bárány

Öröm lesz a takarítás

Égetett spagetti

Sütiszörnynek is szörnyű

A kreativitása mindenképpen dicséretes

Szivárványtorta...lett volna

Frissítő trópusi koktélt valaki?

M&M's és tej

Van akinek a mirelit pizza megsütése sem egyszerű feladat

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...