Könnyű vacsorák egész hétre

Nagyon régen voltunk ennyire kiéhezve a vitamin-utánpótlásra, ugyanakkor a közelgő strandszezonra gondolva, este jó lenne a minimalizmus jegyében étkezni.

S hogyan lehet mégis élvezetes ízeket kreálni? Kövesd a heti vacsoramenünket és kiderül!

Hétfő

Az ínyencek egyik kedvence végre a magas gasztronómiából átkerül a mindennapok konyhájába is: egyre többen barátkoznak a spárgával, melynek szezonja éppen most indul be. A salátához adott kevés burgonya éppen jó arra, hogy ne éhezzünk meg a saláta után fél órával, de ne is vigyük túlzásba a szénhidrátfogyasztást. A citromos, langyos spárga kevés olívaolajjal, isteni társaságot képez a krumplival!

Citromos spárga saláta

Valamikor a 80-as évek derekán, Németországban ettem először spárgát. Azonnal megutáltam. Keserűnek és bakelitízűnek éreztem. Eltelt vagy tíz év, mire újra megkostóltam. Ma már ...

Kedd

Rukkolából keressük mindig a legfrissebbet! Ha nem éppen friss, sajnos könnyen keserű az utóíze, amit nem is nagyon lehet megszüntetni. Ha maradt még aszalt paradicsomunk a télről, friss, reszelt parmezánnal, kedvenc olívaolajunkkal készítsünk belőle salátát – instant nyár áprilisban!

5+1 vacsora fél óra alatt >>

Szerda

Áldozzunk a tészta oltárán, amit annyira szeretünk: ezúttal friss spenótot veszünk, amit alapos mosás után leszárazunk, akár vegetáriánusok is megfőzhetik ezt a tésztát, hús nélkül is tökéletesen finom – hála a juhtúrónak és a sok-sok fűszernek, magvaknak. Egészséges, vendégváró vacsora!

Spenótos-juhtúrós tészta

A tésztás ételek gyorsan kész vannak, változatosak, és tökéletesek egy mozgalmas nap során. Mivel vár ránk egy hosszúhétvége, így a munkában kicsit felsűrűsödnek a tennivalók, és ...

Csütörtök

A paradicsom és a mozzarella az olasz konyhában sokszor kéz a kézben járnak – persze a valódi mozzarella bivalytejből készül, náluk ehhez azonban nagyon nehéz hozzájutni. Marad a hagyományos, tehéntejes sajt, friss paradicsom híján pedig a konzerv, ami ugyanolyan finom, mintha most szedtünk volna egy kosár parit a kertben. Ráadásul a hámozást is megússzuk. Figyelem, itt nem kerülhetjük ki a friss bazsalikomot!

Vacsorák kevés hússal >>

Péntek

Visszafogott desszert péntekre, kényeztetés a fárasztó munkahét után. Semmi tejszín, csakis a joghurt jöhet szóba, kevés cukorral, tojásfehérjével és mangóval. Tegyük fel a lábunkat és kanalazzuk ki az utolsó cseppig!

Olvasnál még? Vacsoratippekért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...