Könnyű, tavaszi villámfogások

Itt a tavasz, süt a nap, és ha túl vagyunk a hosszú hétvégére ígért rossz időn, a fagytól is elbúcsúzhatunk egy időre. Ideje több időt tölteni a szabadban, és kevesebbet a konyhában. Segítünk!

Medvehagyma tekercs

Tegnap este fél kilenckor értünk haza, egy marathoni megbeszélés után, fáradtan, éhesen. Vásárlás persze már szóba sem jöhetett, így a vacsora kigondolásának egyetlen szempontja az ...

Most, hogy végre melegedni kezd az idő, nem vágyunk már annyira a laktató, nehéz, zsíros ételekre. Főleg, hogy mindjárt itt a húsvét, és és egy újabb hétvégén keresztül eszünk majd megállás nélkül finomabbnál finomabb falatokat és süteményeket. A piacokon lassan megjelennek a friss, harmatos, primőr zöldségek, amelyek nemcsak ízletesebbek maradnak, hanem sokkal több vitaminhoz is jutunk belőlük, ha nem főzzük szét őket. Összeszedtünk néhány irányelvet, amelyek betartásával megkönnyíthetjük a dolgunkat, lerövidíthetjük a konyhában töltött időt, és esetleg pár kilótól is megszabadulhatunk!

5+1 vacsora húsvét előtt >>

Zöldségkrémes kosár

Kezdő háziasszony koromban sokszor készítettem zöldséges kelt tortát. Ennek kissé egyszerűsített, gyorsított változata a kész leveles tésztából készült kosárka. Egyszerűen ...

Tonhalas taco

Amerikai utunk során egy étterem bárpultjánál rendeltük ezt az étvágygerjesztő taco-csodát. Ők előregyártott, eredeti taco-val, praktikus tartón tálalták a tonhalas zöldeket. Én ...

Parajos gomba

A recept zseniális és ékes bizonyítéka, hogy az „ezt nem szeretem, ezt tuti nem eszem meg” érzés, csak csúnya beidegződés (vagy elkészítés kérdése?). Nem vagyok nagy vega rajongó, ...

Joghurtos-lilahagymás penne

Ez a recept arra van, hogy ha se kedvem, se időm sokáig a konyhában állni, meg késő is van, és alig van valami a hűtőben, akkor nem kell sajtos-tejfölös tésztával táplálnom magam. Nem ...

Padlizsános penne

A padlizsán csábítóan szép  színének köszönhetően gyakori vendég nálunk.  Bazsalikomos paradicsom szószban, penne  tésztával  egy kiváló főétel, hidegen pirítósra ...

A hideg vacsora is vacsora

„Mit főzzek ma vacsorára?" Sokan töprengenek ezen egész nap, pedig a válasz egyszerű: semmit! Nem kell mindenképpen főtt étellel készülni, nem is igazán egészséges este belakmározni. Egy rohanós munkanap után készüljünk hideg vacsorával – saláta, szendvics vagy egy finom kenegetős bármelyik napunkat megkoronázhatja. Ilyenkor még nagyon drágák a zöldségek, viszont a hosszú tél után ki vagyunk rájuk éhezve – legyenek ők a vacsora koronái. Egy ízletes krémtúró medvehagymába tekerve, körözött friss zöldhagymával rusztikus kenyéren, egy pohár borral – kell ennél ízletesebb vacsora? Pár hét múlva még több zöldséget vehetünk a piacokon – érdemes tartani a heti kétszeri salátás vagy kenegetős vacsorát – a főzésen megspórolt időt pedig együtt eltölteni.

Szendvicsre fel! >>

Humusz 3.

Nyáron, amikor még a tűzhely gondolatától is öt fokkal melegebb lesz a konyhában, igazán finom vacsora lehet a hummusz, vagyis a csicseriborsó krém. Vásároljunk hozzá konzerv csicserit, ...

Pesztós-zöldséges csirkesaláta

A recept Asztika mozarellás-pestós csirkesalátájának továbbfejlesztett változata. Most pont diétázom, ilyenkor jól jönnek ezek a könnyű receptek, amiket pikk-pakk összedob az ember:)

Arab tonhalsaláta

Egy finom saláta.  Aki nem szereti a római kömény ízét, nyugodtan kihagyhatja. Fogyasszuk frissen sült lepénykenyérrel.

Variáld a tésztát!

Mindenkinek van kedvenc tésztaszósza – tejszínes, sajtos vagy paradicsomos alapú. Közös ismérvük, hogy pillanatok alatt elkészülnek, és némi fantáziával szezonálisan variálhatóak. Kedvenc tejszínes tésztaszósz receptünket ősszel gombával készítettük – de a tavaszi spenót vagy spárga is garantáltan passzolni fog hozzá! Ha van időnk beszaladni a boltba, amíg a tészta megfő, isteni szószokat kreálhatunk. A cukkinit például párolhatjuk fehérborban, de adhatunk hozzá túrót, vagy csak simán jól megfűszerezhetjük, és összeönthetjük a kész tésztával. Lényeg, hogy merjünk kreatívak lenni, és a siker biztosan nem marad el!

5 konyhai trükk a fogyás érdekében >>

Extra csípős cukkinis linguine

Elképesztő módon imádom a csípőset. Így amikor a minap megláttam a halmokban álló ferrari piros pepperonikat a zöldségesnél, azonnal betankoltam vagy egy kilónyit belőle. Igen. Az ...

Medvehagyma pestós bavette

Nem hagyott minket sokáig nyugodni a nemrég elkészített medvehagymás pestonk. Néhány nappal az elkészítése után, már alkalom is adódott a felhasználására. Ismét Mr Smith "dobott" ...

Titokzatos spagetti spenóttal

Anyukák, nagymamák figyelem! Küzdött már a "spenót-szörnnyel"? A felnőttek zöme gyermekkori emlékek, vagy hallomás alapján irtózik a spenóttól, így hogyan várhatnánk el, hogy a ...

Villámgyors húsok

A csontról leomló, órákon át készülő sült húsokat és lakásszellőztetést igénylő rántott szeleteket hagyjuk meg hétvégére – hétköznap, ha húsra vágyunk, érjük be egy pillanatok alatt meggrillezhető csirkemellel vagy sertésszűzzel. Bár a sertésszűz nem olcsó mulatság, idénysalátával feldobva nemcsak gyors és egészséges, hanem alakkímélő is. A csirkemellről ugyanez elmondható, ráadásul változatos fűszerekkel végtelenül variálható. Ha tavasziasra fordul az idő, lime-mel, citrommal könnyedebb, csípős idő esetén egy vastagabb, tejszínes szósszal vagy aszalt gyümölccsel laktatóbb vacsorát üthetünk össze alig negyed óra alatt.

Kend azt is! Szószok a tányéron >>

Csirkés karfiolsült

Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem. 

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...