Koccints James Bonddal!

Rázva, nem keverve. A sármos 007-es ügynök csakis így issza a martinikoktélt, de nem ez az egyetlen ital, amit szívesen kortyol a szexis szuper kém. Tarts velünk, és nézzünk együtt James Bond poharának a fenekére!

A favorit

Nemcsak a legújabb James Bond, Daniel Craig, de neves elődei is martinit rendeltek a különböző 007-es kalandokban. Természetesen rázva, nem keverve! A martinit eredetileg száraz vermutból és vodkából vagy ginből mixelik, és hogy az ital ne csak ízletes legyen, hanem ízléses is, egy szem, pálcikára tűzött, zöld olajbogyóval kínálják a szomjas vendégeknek.

Kamikaze

Neve magyarul "isteni szél". Nagyobb mennyiségben, gyorsan fogyasztva szélvészgyorsasággal állít fejre. Mindamellett kellemes aperitif ital, eredetileg 9 cl koktél egy adag, és ezt kell ...

Fahéjas zölddiólikőr

Valamikor régen kóstoltam a diólikőrt. Mivel nem iszom alkoholt, nem foglalkoztatott a dolog, viszont tavaly úgy döntöttem, hogy karácsonyra "házilag" is készítek valamit ajándékba. A ...

A martini „rázva, nem keverve" eredetileg nem James Bond nevéhez fűződik! A kémsorozat atyja, Ian Flemming író ugyanis egy mesterének állított emléket az itallal, a kémelhárítás admirálisa ugyanis mindig így itta. Sőt M karakterét is az egykori főkém ihlette. Egy másik író, William Somerset Maugham szerint azonban a martinit keverni kell, nem rázni

Így főz Sir Paul McCartney >>

A szívtipró színész zöldteával diétázik >>

Van, aki forrón szereti... a kávét! >>

{ GALÉRIA = 0,1,3,2,4 }

Martinikoktél

Hozzávalók

  • 5,5 cl gin vagy vodka
  • 1,5 cl vermut
  • 1 zöld olajbogyó

Elkészítés

  1. A gint vagy vodkát és a vermutot jégkockákkal megtöltött shakerbe öntjük.
  2. Összerázzuk, nem keverjük, majd jég nélkül a martinis pohárba töltjük.
  3. Zöld olajbogyóval vagy citromkarikával díszítjük.

Tudtad? A legenda szerint a koktélt először a New York-i Knickerbocker Hotel csaposa keverte (vagy rázta) az 1910-es években, és a fenséges italt magáról elnevezve kínálta martiniként.

4 tipp, ha már elmúltál 40 >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...