Rázva, nem keverve. A sármos 007-es ügynök csakis így issza a martinikoktélt, de nem ez az egyetlen ital, amit szívesen kortyol a szexis szuper kém. Tarts velünk, és nézzünk együtt James Bond poharának a fenekére!
A favorit
Nemcsak a legújabb James Bond, Daniel Craig, de neves elődei is martinit rendeltek a különböző 007-es kalandokban. Természetesen rázva, nem keverve! A martinit eredetileg száraz vermutból és vodkából vagy ginből mixelik, és hogy az ital ne csak ízletes legyen, hanem ízléses is, egy szem, pálcikára tűzött, zöld olajbogyóval kínálják a szomjas vendégeknek.
A martini „rázva, nem keverve" eredetileg nem James Bond nevéhez fűződik! A kémsorozat atyja, Ian Flemming író ugyanis egy mesterének állított emléket az itallal, a kémelhárítás admirálisa ugyanis mindig így itta. Sőt M karakterét is az egykori főkém ihlette. Egy másik író, William Somerset Maugham szerint azonban a martinit keverni kell, nem rázni…
A szívtipró színész zöldteával diétázik >>
Van, aki forrón szereti... a kávét! >>
{ GALÉRIA = 0,1,3,2,4 }
Martinikoktél
Hozzávalók
- 5,5 cl gin vagy vodka
- 1,5 cl vermut
- 1 zöld olajbogyó
Elkészítés
- A gint vagy vodkát és a vermutot jégkockákkal megtöltött shakerbe öntjük.
- Összerázzuk, nem keverjük, majd jég nélkül a martinis pohárba töltjük.
- Zöld olajbogyóval vagy citromkarikával díszítjük.
Tudtad? A legenda szerint a koktélt először a New York-i Knickerbocker Hotel csaposa keverte (vagy rázta) az 1910-es években, és a fenséges italt magáról elnevezve kínálta martiniként.