Kiderült, ennyi a fizetés egy osztrák Mekiben - tényleg megéri ott dolgozni?

Megdöbbentő, de Ausztriában a háromszorosát lehet keresni az itteni mekis fizetésnek.

Eddig sem volt titok, hogy mennyit lehet keresni a hazai gyorsétteremláncoknál. Az különböző álláshirdetésekben gyakran jelzik, hogy mennyit lehet náluk keresni. Tavaly ősszel mi is megírtuk, hogy mennyi a fizetés a McDonald's-okban, ahol a kirakatokban, és a kasszáknál is próbálnak embereket toborozni.

Az álláskereső portálokon található hirdetések szerint most éttermi munkatársként havi nettó 140 000 forintot lehet keresni kezdőként, ami akár nettó 160 000 forintig is növekedheta pótlékokkal. A McCafé munkatársaként is ekkora fizetésre lehet számítani.

De vajon mi a helyzet, ha néhány kilométert utazunk a munka miatt, mondjuk Bécsig? A Pénzcentrum ráakadt egy hirdetésre, amiben az egyik bécsi Mekibe keresnek munkatársat. A havi bruttó bér pedig 1500 euró, azaz kb. 482 ezer forint. Ha ezt az összeget nettósítjuk, akkor körülbelül 386 ezer forint ütheti egy éttermi dolgozó markát havonta.

Az egyik bécsi McDonald's. Megéri itt dolgozni?

Na jó, tudjuk, hogy a bécsi életszínvonal egész más, mint a magyarországi. A gazdasági portál azt is megnézte, hogy mennyit ér itthon a külföldön megkapott fizetés ugyanolyan életszínvonal és kiadások mellett. Arra jutottak, hogya nettó 386 ezer forintnak megfelelő (1200 euró) fizetés nagyjából a Magyarországon megkeresett nettó 224 ezres fizetésnek felel meg.

Szerintetek megéri ennyiért kint dolgozni? Azt azért nem árt tudni, hogy egy ilyen munka betöltéséhez elengedhetetlen az osztrák lakcím és legalább b1-szintű német nyelvtudás.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...