2 tészta, 1 eset: spagettipalacsinta

Szeretik a gyerekek a palacsintát? Igen! És a főtt tésztát? Igen! És a kettő kombinációját? Reméljük, igen, készíts nekik spagettipalacsintát!

{node=141930}

Most egy olyan kreáció következik a Nagyszülők és unokák című kötetből, amely méltán kerülhet be a családi kedvencek közé. Ez a könnyen, gyorsan elkészíthető étel összeköti a gyerekek spagetti- és palacsintaimádatát.

A palacsinta dobogós helyéhez kétség nem férhet, de ugye ismerősnek tűnik az ilyesféle párbeszéd is unokánkkal: „Mit kérsz vacsorára?” A válasz: „tejfölös tésztát” vagy „sajtos-tejfölös tésztát”. Én legalábbis úgy tapasztaltam, hogy van egy korszak a gyerekek életében, amikor tésztát esznek tésztával. És amikor már magam is unom sokadszorra elkészíteni a „rendelésüket”, akkor bevetem az ötletet, hogy mi lenne, ha inkább spagettipalacsintát sütnék. Többnyire lelkesen fogadják, én meg örülök, hogy ha már ragaszkodnak a tésztához, mégis kicsit változatosabban, némi furfanggal színesítsem a menüt.

Mari nagyi tippje

Ha esetleg megmaradt valamennyi főtt tésztánk, annak felhasználására is kitűnő ez a recept.

Az alapreceptet lehet variálni, nem kötelező sonkával készíteni, a snidlingen kívül – vagy helyette – mehet bele rozmaring, esetleg bazsalikom is (mindkettővel finom), a borsot borsikafűvel válthatjuk ki. A végén pedig a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.

Persze nemcsak gyerekbarát fogás a spagettipalacsinta, hiszen amikor először készítettem, a szülők is megkóstolták, így aztán azonnal hozzáláthattam a következő adag sütéséhez.

Mari nagyi

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...