Készíts magadnak hajápolót száraz hajra!

Ha száraz a hajad, nem kell feltétlenül drága csodaszereket vásárolnod, hogy ismét selymes és bársonyos tapintású legyen. Nézz körül a konyhában vagy a kamrában, és keverj magadnak hajpakolást!

Avokádó

Száraz hajra kiváló megoldás lehet az avokádókúra, a pakolást használd rendszeresen, és elfelejtheted a sprőd, töredezett hajszálakat.

Hámozz meg, és villával törj össze egy avokádót, keverj hozzá kevés olíva- vagy napraforgóolajat és néhány csepp citromlevet. A masszát masszírozd be a száraz hajadba és fejbőrödbe, és hagyd fenn 20-30 percig, ezután öblítsd ki alaposan, és mosd meg samponnal.

NoSalty-tipp: Az avokádópakolás a töredezett hajvégekre is hatékony gyógymód!

Shea-vaj

A shea-vaj manapság nagyon népszerű a kozmetikai iparban, száraz bőrre és hajra alkalmas készítményeknek lehet alapanyaga. A natúr shea-vaj drogériákban és bioboltokban is kapható, így „gyárthatsz” belőle magadnak klassz hajpakolást!

Melegítsd fel a kezedben egy darab shea-vajat, és masszírozd alaposan a hajadba és a fejbőrödbe, hagyd hatni 20-30 percig, majd öblítsd le, és mosd meg samponnal. A különleges vajban található értékes hatóanyagok újra puhává varázsolják a tincseidet.

NoSalty-tipp: Egy kevés shea-vaj hajfixálónak is kiváló, ráadásul nem is szárítja a hajadat, mint a bolti. Használd úgy, mint egy hagyományos hajzselét!

Olívaolaj

Szárazak a tincseid? Próbáld ki az olajpakolást! Az olaj ugyanis mélyen behatol a haj struktúrájába, és belülről táplálja a hajszálakat, így az olajos ápolás után a hajad olyan lesz, mint az álom.

Keverj össze 50 ml olívaolajat és 25 csepp rozmaringolajat, majd kend a nedves, de nem vizes hajadra! Hagyd 1 órát hatni, majd mosd meg a szokásos módon. A hatást fokozhatod, ha egy felmelegített kendővel vagy törülközővel tekered be a fejedet.

NoSalty-tipp: Olívaolaj helyett kókusz-, avokádó-, mandula- vagy ricinusolajat is használhatsz, hogy a tincseid bársonyosabbak legyenek.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...