Készíts fagyit házilag!

Álmomban sem gondoltam volna, hogy a webshopos fagyirendelés gondolatától egyszer eljutok oda, hogy otthon akarom majd elkészíteni a betevő jeges édességet. 

A fagyi az egész nyarat végigkíséri: reggel, este, nyaraláskor, munka után – mindig ott a késztetés, hogy bekebelezzek pár gombócot, de a helyzet az, hogy a harsogóan színes, mesterséges anyagokkal pumpált verziók teljesen elveszik a kedvemet a jeges élvezettől. Bár Budapesten mára egyre több helyen lehet egészen finom, főzött fagyikat venni, arra gondoltam, idén az otthoni fagyikészítés projektjébe fogok, mert az biztosan olyan lesz, mint amilyet én szeretek!

Indul a cseresznyemánia! >>

Fagyikészítő gépem nincsen, a nyár nagy kihívásának ígérkezik, hogy beszerezzek egyet, addig is úgy kell okoskodnom, hogy masina nélkül is tudjak rittyenteni a vendégeknek vagy pusztán saját örömködésre jeges édességet. Pofonegyszerű ötlet, ami talán még eszedbe sem jutott: gyümölcsjoghurtot lefagyasztani, előtte kis műanyag pálcikát beleszúrni – pár óra múlva kész a szuper olcsón előállított fagyi, amivel a kisebbeknek is örömet szerezhetünk.

Mascarponés álomkehely fagyival

Szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat. Ez a desszert is így született. Egyetlen egy baja van csak: pillanatok alatt elfogy, és nem tudok eleget csinálni belőle. :) Jó ...

Fagyasztott joghurttorta

Anyák napjára készült virtuáltorta - nagyon egyszerű, nagyon látványos, és ezerféleképp variálható: bármilyen gyümölcsöt összeturmixolhatunk a joghurttal. Fűszerezhetjük is a ...

Gyümölcsös parfait torta

Nagy élményben volt részem. Nővéremtől kaptam karácsonyra egy belépőt a Miele Sütő Akadémiára. Igazán jó kis társaság verődött össze, és Farkas Vilmos irányításával mindenki ...

Vienetta 2.

Ha van otthon tejszínünk, készíthetjük azzal (sajnos nem volt itthon annyi). Habtejszínből készítve, kicsit tömörebb krémet/jégkrémet kapunk, és ebben az esetben szükséges a ...

Paleo gyümölcsfagyi

Egyszerű, de nagyszerű... Szuperegészséges, csak három hozzávalóból, mindenki ehet belőle, ételallergiások, vegák, vegánok, paleosok és a nyers ételek kedvelői...

Hasonlóan egyszerű, de némileg már macerásabb, ha jó adag fagyasztott gyümölccsel és zsírosabb joghurttal felszerelkezve vágunk neki a fagyigyártásnak: jóféle aprítógéppel, erős karú botmixerrel nem lesz nehéz dolgunk: egy deci tejszínt, ha kapunk, jó minőségű sűrített tejből is zuttyanthatunk bele. Én nem rajongok a túlzottan édes ízekért, ezért csak minimális cukrot vagy mézet használok hozzá, szerintem a gyümölcs-tejtermék kombó önmagában is megéri a misét.

Így használd a rebarbarát! >>

Ha krémesebb édességre vágynánk, hűtsünk be annyi tejszínt, amennyiből fagyit szeretnénk készíteni (persze joghurttal ez is hígítható), és a lényeg, hogy jéghidegre, de azért ne fagyosra hűljön. Szintén helyezzük mélyhűtőbe a mixer karjait, melyekkel fel fogjuk verni a tejszínt. Nem kell keményre, inkább csak tejföl állagúra, a további metodika úgy zajlik, mint az előző esetben.

Ribizlifagyi gép nélkül

Már nagyon sokan készítettek fagyit, nekem nincs gépem, gondoltam, ki kell próbáljam. Első próba volt. Kezdő lökést Hani joghurttal készített recije adta, de Elmira receptjeit is ...

Kókuszcsók banánfagyi

Ennek a receptnek az előnye, hogy egyáltalán nem kell kevergetni a krémet és nem szükséges fagylaltgépet használnunk. A banánfagyi állagra tökéletesen egyezik a  tejszínes ...

Gyömbéres joghurt fagylalt

Régen szerettem volna elkészíteni ezt a fagylaltot, de mindig kigondoltam hozzá még valami kelléket, amivel szívesen fogyasztanám, de végre elkészült. Kimondottan érzéki fagyi a ...

Vanília fagylalt 2. - egyszerűen

Nálunk a legkelendőbb a vanília fagyi, mindenféle öntettel ízesítve. Viszont a fagyis könyvemben szereplő recept, valahogy nem sikerült tökéletesen sohasem, mert kicsapódott belőle a ...

Vaníliafagyi szőlőcukorral

Nincsen jobb egy házilag készített fagylaltnál a meleg tavaszi-nyári napokon. Fontos, hogy tanyasi tojásokat használjunk hozzá. Az én tojásaim kukoricával etetett falusi csirkéktől ...

Vaníliafagylalt

Jó ha mindig van otthon a frigóban egy doboz finom vaníliafagyi. Plána, ha házilag készült. Friss gyümölcsök mellé jól tud esni egy gombóccal. A fotón balzsamecetet cseppentettem rá, ...

Parfét előállítani sem nagy ördöngösség, őzgerincforma azért elég sok háztartásban akad, és nagyon mutatós fagyit varázsolhatunk a segítségével.Gyümölccsel, ízlés szerint csokival, kakaóval tovább ízesíthetjük a házi fagyit, természetesen a nagy klasszikusok, mint a vanília és a csokoládé, önmagukban garantálják az élvezeti faktort, ezért csokiból csakis jó minőségű, magas kakaótartalmút, vaníliából most kizárólag vaníliarudakat, semmiképp se vaníliaaromát használjunk!

Még több fagyireceptet itt találsz >>

Az Itt a szezon! korábbi cikkeiért ide kattints! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...