A kér(d)ések, amelyeket szívből utálnak a gyorséttermi dolgozók

Sanszos, hogy bele sem gondolsz, mikor beállsz kedvenc gyorséttermed legrövidebb sorába, hogy bizonyos kéréseiddel kikergeted szegény alkalmazottat a világból.

Ha te az a tipikus problémás vevő vagy, aki mindig előáll valami számára elengedhetetlen, különlegesen idegesítő szubjektív kéréssel mondjuk a Mekiben vagy Burger Kingben, vélhetően teljesen hidegen hagy majd a legutáltabb kérések listája - a gyorséttermi dolgozók szemével. Mert ragaszkodsz ahhoz, hogy azt kapd, amire vágysz, más nem számít.

Ha viszont szorult beléd némi empatikus készség, érdekesnek találhatod, szegény dolgozók mitől mennek falnak.

1. Ha "friss" sült krumplit kérsz - illetve sótlant

Ez így elsőre tök alapnak tűnik, de valljuk be, ritkán kaptunk életünk során NEM friss és tűzforró sült krumplit a gyorséttermekben, ami maximum pár perce sült ki. Ennek ellenére van, aki mindig újat süttet, vagy megtalálja a kiskaput, és SÓTLANT kér, ERGO tényleg sütni kell neki egy új adagot, mert a többit már megsózták.

via GIPHY

2. Ha éjjel 3-kor rendeled a legspécibb kaját

Nem kedvencük az sem, ha betévedsz (részegen) éjjel 3-kor, és valami különleges, ritkán rendelt, speciális, csakis frissen süthető tételt rendelsz - nyilván a sült krumplin túl. Ilyen a halburger is, megfigyelésünk szerint arra mindig sokat kell várni. Maradj a sajtburgernél, ha lehet. Az mindig glédában áll.

3. Ha másképp kéred, mint a menün szerepel

Ez mondjuk egy étteremben sincs másképp - gyűlölik, ha változtatsz :D A sajtburgerben ne legyen uborka, a bigmekben meg saláta. A salátában viszont legyen bacon, de a baconos burgerben ne. A fagyin pedig ne felül legyen a csokiszósz, hanem CSAK alul!

Ezt láttad?

Így néz ki a McDonald's-os gyorskaja a világ 17 különböző országában

4. Ha sietteted őket

Tudjuk, hogy gyorsétterem, de attól még, mert sietteted, nem sül ki előbb a marhahúsod. És akkor sem, ha elmeséled neki, hogy amúgy eleve késésben voltál a melóból, csak megkívántad a hamburgert, és tettél egy kitérőt.

via GIPHY

5. Amikor összefogdosod az üveget

Amikor a kávézókban ok nélkül, de teljes szenvedéllyel fogdossuk össze az épp letisztított üveget, mintha nem lenne holnap. Ne ezt sem kedvelik túlzottan. Mert ha pár centire az üvegtől mutatsz a kívánt sütire, akkor is látják, melyikre gondolsz.

6. A következetlen vásárló

Kérsz egy burritót, "mehet bele minden", majd mikor éppen átnyújtja neked, rájössz, hogy laktóz-intoleranciád van, ezért rendelsz egy újat tejtermék nélkül, megkapod, és a legvégén kikérsz magadnak egy plusz adag tejfölt. Na ilyenkor elgurul a gyógyszerük.

7. Amikor te sem tudod, mit akarsz

Mondhatni hatékonyabb, ha úgy állsz be a sorba, hogy már tudod, mit szeretnél. Ki van téve mindenütt a menü árakkal, szóval inkább ne az eladótól kérdezd végig a tételeket, és ne, ne kérd ki a véleményét az ételekről sem, mert a GYORSétterem szó értelmét veszti.

8. Ha az étel hőmérsékletére panaszkodsz - ok nélkül

Ha kikéred a McDrive-ban a menüdet, és mire hazaérsz, kihűlt, nem érdemes panaszt tenni. Tudvalevő, hogy a gyorskajákat megenni is gyorsan érdemes, mert hidegen nem túl nagy élmény egyik sem. Amit kézbe kapsz, az nagyon-nagyon ritkán nem tűzforró, és az akkor valóban mulasztás. Szigor van.

via GIPHY

9. Szanaszét hagyod a szemeted

Az sem kellemes, mikor a dolgozónak kell eltakarítania a "melyikünk ketchupja lő messzebbre, ha rátenyerelek"versenyt játszó háromgyerekes család csataterét. Fogjuk meg a szemetünket és hajítsuk a kukába, ha már.

Ezeket olvastad már?

via insider

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...