Kedvenc retro csokis pereckéitek

Mindenkinek van saját gyerekkori kedvenc édessége: mi most a retro csokis pereceket hoztuk el nektek - videóval!

Biztos volt olyan nagyon régen, hogy a csokis perecet otthon készítették a nagymamák meg nagynénik, és ez járt a délutáni alvás után. Sokan azonban már csak arra emlékeznek, hogy boltban lehetett kapni - de úgyis nagyon jó volt! Igazi nosztalgia és óvoda utáni séta íze van, de valahogy már nem látni olyan gyakran. Hogy az ízlés változik, vagy csak túl nagy a konkurencia, azt nehéz eldönteni. Voltaképpen mindegy is, mert otthon is elkészíthetjük bármikor - még egy videót is hoztunk, kis segítségként.

Nem mintha nagyon bonyolult lenne, de kezdőknek okozhat egy kis gondot az omlós tészta, ami valljuk be, kicsit komplikáltabb, mint egy muffin tészta. Ez sem nagy ördöngösség persze, csak be kell tartani pár szabályt.

  • Az alapanyagok legyenek hidegek, különösképpen a vaj!
  • Lehetőség szerint hűvös helységben állítsuk össze a tésztát, és a kezünk se legyen túl meleg (pár perc hideg vízben csodákra képes)
  • A vajat vágjuk kis kockákra vagy reszeljük le, hogy könnyebben, ezáltal gyorsabban elegyedjen a liszttel. Ha szükséges, mielőtt a száraz alapanyagokhoz tennénk, tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre!
A retro csokis pereckék receptjét itt találod

  • Ha már összekerült a vaj és a többi hozzávaló, dolgozzunk alaposan, de nagyon gyorsan.
  • Ha kész, tegyük vissza atésztát a hűtőbe, és várjuk meg, míg hűl egy fél óra-órát!
  • Kizárólag forró sütőbe tegyük a kész tésztát - ellenkező esetben a vaj megolvad és kifolyik, még mielőtt megkötött volna - így formátlanok lesznek a tésztáink, legyen szó perecről, kerek vagy szögletes formákról.

Ha ezeket a szabályokat betartjátok, menni fognak a perecek is! Ha valaki esetleg be tud hozzá szerezni speciális perecszaggatót, akkor nyilván könnyebb dolga lesz, de anélkül sem nehéz feladat!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...